NIEUWSPure Digital

DAB klokradio van Pure Siësta

Redactie HiFi.nl | 09 november 2007 | Pure Digital

(ingezonden mededeling)

Wordt wakker met de nieuwe Pure Siesta, een betaalbare, modern vormgegeven wekkerradio die goed klinkt en ook nog de vrij te ontvangen DAB radiostations van de Publieke Omroep ontvangt.

Voor nog geen honderd Euro heeft u een stijlvolle wekkerradio met slimme functies die het in stijl wakker worden en in slaap vallen een stuk aangenamer maken. De Siesta is uitgerust met een zich automatisch aan het licht aanpassend display en een makkelijk bereikbare grote snooze knop. Er zijn drie verschillende alarmen in te stellen: u kunt wakker worden met een DAB of FM station of the hard way, met een toon. Tevens kunt u verschillende wektijden instellen voor door de week of in het weekeinde. Eén van de voordelen van DAB is dat met DAB een grote hoeveelheid data wordt meegezonden, zoiets als RDS bij FM, maar dan vele malen meer. Met de Siesta kunt u handmatig door de schuivende tekst die met DAB wordt meegestuurd scrollen en zo op uw gemak het betreffende (nieuws- of sport-) bericht of artiest/song informatie terughalen en doorlezen (Pure’s Intellitext en TextSCAN). 

De Siesta is verder voorzien van een hoofdtelefoonuitgang, 16 voorkeuzezenders (8 DAB / 8 FM) en een USB aansluiting voor toekomstige upgrades (de Siesta is ook DAB+ ready, wordt later via de USB geactiveerd). De Siesta is verkrijgbaar in zwart, zilver en charcoal, dus in nagenoeg iedere slaapkamer in te passen. 

Indien u nog nooit van DAB (Digital Audio Broadcast) heeft gehoord: het is een digitale techniek om radiosignalen door de ether te versturen. Dankzij deze techiek behoren het zoeken naar stations, kraken en storen tot het verleden en haalt u het beste uit uw radio qua geluidskwaliteit. U heeft wel een toestel nodig die ook DAB kan ontvangen, zoals de Siesta of ieder ander toestel van Pure. In Nederland zendt de Publieke Omroep uit op DAB in een groot deel van Nederland met een aantal ook op FM of de kabel te ontvangen stations ( Radio 1, 2, 4, 5, 6, 3FM en FunX alsmede een tweetal unieke DAB stations, TOP2000 (de laatste Radio 2 top 2000 non-stop zonder reclame, dj’s en nieuws) en 24NIEUWS (24 uur per dag het laatste nieuws). Mensen in de grensstreken bij Duitsland en België zullen ook de DAB stations van deze landen kunnen ontvangen.
 
De Pure Siesta is de eerste nieuwe telg van de EcoPlus familie. Deze reeks is dusdanig ontworpen om een zo min mogelijke impact op het milieu te hebben.


EcoPlus in het kort

  • verminderd energieverbruik
  • gebruik van hergebruikte en duurzame materialen
  • optimale verpakkingsgrootte
  • gebruik van componenten met minimale milieubelasting

EDITORS' CHOICE