NIEUWSB&W

Koninginnedag


Redactie HiFi.nl | 29 april 2004 | B&W

Deze dagen staan weer in het teken van het koningshuis, de begrafenis van Juliana, het huwelijk van Friso en Mabel en natuurlijk vrijdag Koninginnedag.  Bijna iedereen kan zich dus weer opmaken voor een lang weekend met allerlei feestelijkheden, braderieën, markten, pleinfeesten en natuurlijk de meubelboulevards. Of natuurlijk zijn extra vrije tijd besteden aan het lezen van HiFi.nl, het bezoeken van HiFi-winkels, thuis een film te kijken of gewoon eens lekker naar muziek te luisteren. Daar doen we het uiteindelijk toch allemaal voor.

In deze uitgave van HiFi.nl ook een recensie van "His Royal Badness", Prince (Ja, zo mag hij weer genoemd worden). Volgens Rene Smit was de door hem gerecenseerde T+A DVD-speler de kroon op zijn installatie, zijn vrouw is al om, nu alleen nog de financiën regelen. Geeft toch ook een beetje een koninklijk tintje aan deze uitgave.

Verder in deze uitgave een tweede hardware recensie, en wel van een zelfbouw luidspreker, de Speakerland Ultimo.

Ook deze week dus weer genoeg om dit "lange" weekend door te komen. Wij wensen u dan ook weer veel lees, kijk en luisterplezier.

 

Deze week nieuw op Hifi.nl:

Hardware

Speakerland - Ultimo, door Phil van Deijk
Er werd mij door de hoofdredacteur van Hifi.nl gevraagd of ik eens een zelfbouw luidspreker in huis wilde halen om hem in mijn in systeem op te nemen. Even dacht ik dat ik in de maling werd genomen: Hifi.nl en zelfbouw? Volgens René van Es zou het toch een bijzondere zelfbouw luidspreker zijn en moest ik er maar eens naar gaan luisteren. Met verrassend resultaat mag ik wel stellen.

T+A  DVD230R, door Rene Smit
Als er één merk is wat mij al jaren middels prikkelende advertenties probeert te lokken dan is het wel T+A. De manier waarop dit merk adverteert is duidelijk onderscheidend van wat de rest van de markt doet en past eigenlijk niet bij de strakke vormgeving en ons beeld van de Duitse mentaliteit. Misschien is deze opzet van adverteren wel juist de kracht van het merk. Koninklijk
Achtergrondartikelen - Columns

Oranjebitter , door Rene van Es
Deze week mocht ik het oor te luisteren leggen bij een zeer getuned en uitgewogen systeem. Opgezet uit pure liefde voor audio en met een verrassend goed resultaat. De bron was een Rega P3 platenspeler met de standaard RB300 arm.


Software

Prince - Musicologie (CD), door Marc Brekelmans
Het nieuwe album van Prince is uit. Al weer jaren geen schokkend nieuws voor de meeste muziekliefhebbers. Ten eerste omdat Prince ieder jaar wel een CD uitbrengt - en dat al meer dan 25 jaar (in 1978 bracht Prince zijn solo debuut uit onder de naam "For You") en ten tweede omdat de populariteit van hét popicoon van de jaren tachtig al weer jaren tanende is.

Prince - Musicology

After Life (DVD-film), door Jan Luijsterburg
De titel zegt het al: deze film speelt zich af na het leven. Om precies te zijn, de eerste week na het overlijden. Het belooft een drukke week te worden in het vervallen, schoolachtige gebouw waar het verhaal zich afspeelt. De baas deelt het zijn drie medewerkers op maandagochtend mee: het zijn er tweeëntwintig dit keer. Meer als vorige week, toen er achttien met succes doorgingen. De klanten worden verdeeld en men kan aan de slag.

Dogville (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Samenvattend: dit is een fantastische, belangrijke film op een voorbeeldig verzorgde DVD. Onderga de film, het is een ingrijpende belevenis. In het begin eventjes doorbijten, maar na een half uurtje vliegt de rest van de tijd voorbij. Na afloop het laatste hoofdstuk nog een keertje opnieuw bekijken, want de afwikkeling gaat snel en zet alles op zijn kop. En dan nog lang genieten van de vele extra`s. Een DVD om lang plezier van te hebben.

Dogville

 

MERK

EDITORS' CHOICE