NIEUWSB&W

HiFi.nl Paaseditie 2004

Redactie HiFi.nl | 08 april 2004 | B&W

Zojuist hebben we weer een aantal (hopelijk) interessante artikelen gepubliceerd op HiFi.nl. Wat denkt u van bijvoorbeeld: Beelddossier 2 -Projectoren; de Hi-Visit van "De Raf" in Amsterdam (eindelijk), een nieuwe AudioPaul Beluistert, Frank Speet rectificeert zijn artikel "Schakelende voedingen" en legt in een tweede artikel uit waarom Maanmannetjes geen oren (hoeven te) hebben... Natuurlijk ook weer verschillende CD en DVD-besprekingen en last but not least een uitgebreid review van de Arcam DV78 DVD-speler.

Prettig Pasen!

Hoe werkt... Beelddossier

 

Nieuw op HiFi.nl:

 

Achtergrondartikelen - Columns

Beelddossier-2 Projectoren, door Garmt van der Zel
Deel 2 uit het HiFi.nl Beelddossier. Met aandacht voor oa: LCD, DLP, CRT, aansluitopties, progressive scan, digitale projectoren, afstellen/calibratie, toekomstverwachtingen en conclusie. Garmt van der Zel geeft in drie afleveringen een verhelderende kijk op alle beeldformaten.

Raf Amsterdam, door Rene van Es
De winkelketen van Raf zal ongetwijfeld voor velen een bekende naam zijn. Vooral voor Amsterdammers, maar de laatste jaren ook in de provincie. Vandaag breng ik een bezoek aan de winkel waar het ooit allemaal begon in de Rijnstraat in Amsterdam. Ik heb er goede herinneringen liggen want mijn eerste serieuze hifi set kwam er ooit vandaan. Nog altijd kan ik het niet laten als ik Amsterdam bezoek om even bij Raf binnen te wippen en de schappen af te struinen. Niet eens op zoek naar iets, meer omdat Raf op zich een inspiratie bron is voor toekomstige aankopen. Vaak iets nieuws, vaak een voortrekkersrol vervullend.

De HiFi.nl Paaseditie 2004 (c) Xingo

Arcam DV78 DVD-speler, door Bjorn Mateijssen
Arcam heeft een uitstekende naam opgebouwd wanneer het gaat om 2 kanaals componenten. Een geschiedenis die terug gaat tot 1976, toen de eerste geïntegreerde stereo versterker, de A60, werd geïntroduceerd. Maar ook op het gebied van surroundweergave biedt deze fabrikant hoogwaardige producten.

Rectificatie Schakelende Voedingen, door Frank Speet
Ik wil graag benadrukken dat het in deze van groot belang is om uw oor kritisch te luisteren te leggen en zelf te beoordelen wat klankmatig het beste bevalt. Navolgend dus de herziene versie van het artikel over schakelende voedingen.

Maanmannetjes hebben geen oren, door Frank Speet
Een kort en krachtig artikel over "de werking van geluid".

Een zoektocht naar realiteit, door AudioPaul
We hebben het hier over een visueel zeer fraaie en kwalitatief hoogwaardige en kostbare set. Deze luistersessie verliep echter toch iets anders dan ik had verwacht. Stel een topdraaitafel mét toparm én topelement op en toch valt het eindresultaat wat tegen.

De HiFi.nl Paaseditie 2004 (c) Xingo

D.I.Y. (eieren verven), door Rene van Es
Zoals ik mijn hobby uitleef naast een full time baan bij de grootste post bezorger van Nederland, heeft Guido zijn professie bij de grootste gloeilampenfabriek. Wij beiden doen “het er even naast”. Dat drukt de prijs van de Tentlabs producten. Guido heeft zijn sporen in audio allang verdiend, getuige zijn vele werk met buizen apparatuur en zijn samenwerkingen (op digitaal niveau) met mensen als Van Willenswaard, Grimm, Heijligers en De Jong. Zeer interessant, zeer gepassioneerd.

Software recensies

Betty Blue (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Jean-Jacques Beineix was in de jaren tachtig een veelbelovend filmmaker. Zijn debuut Diva uit 1980 en 37º2 le matin uit 1986, hier vooral bekend als Betty Blue, verwierven een cultstatus. Sindsdien maakte Beineix nog slechts enkele films, die hier geen van alle de bioscoop haalden. A-film bracht recentelijk de director`s cut van Betty Blue uit op DVD, een versie uit 1991 die maar liefst een uur langer is dan de oorspronkelijke. Een prettig weerzien.

Nowhere in Africa (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Het blijft een vreemd verschijnsel. Nederlanders schijnen allergisch te zijn voor Duits. Filmdistributeurs denken dat in ieder geval. Maar we komen er echt niet omheen, hoe je het ook wendt of keert, dit is een Duitse film, en de titel is Nirgendwo in Afrika. Naar het gelijknamige autobiografische boek van Stefanie Zweig. Een Duitse. Haakt u nu af? Dat zou jammer zijn, want over dat soort neigingen gaat deze mooie film in wezen.

Nowhere in Africa

Etre et avoir (DVD-film), door Jan Luijsterburg
De documentaire Être et avoir van Nicolas Philibert over een schooltje in de Auvergne is een tophit uit het filmhuiscircuit. Bedolven onder de prijzen was de film in eigen land een gigantisch succes: nooit eerder gingen zoveel mensen in de bioscoop kijken naar een documentaire film.

The Blackheart Procession (CD), door Jan Luijsterburg
Nu de beurt aan de mij nog onbekende Amerikaanse band The Black Heart Procession en hun Nederlandse collega`s Solbakken. Deze voortzetting van Lul kennen we onder meer van hun laatste CD Klonapet. Het zijn muzikale verwanten en bekenden, want de bands toerden meerdere malen samen.

More than a Woman (CD), door Roel Bouman
Michael Milo, voorman van de Nederlandse formatie King Me kreeg halverwege vorig jaar een leuk idee en werkte dit idee uit tot een initiatief waarbij de insteek was om een verzamelaar te maken waarop een aantal bands of zangers in de huid van een vrouw kruipen en een nummer coveren dat door een vrouw is geschreven of beroemd gemaakt. Het resultaat is een wonderlijke combinatie van humor, nieuwe vergezichten en fraaie liedjes.

MERK

EDITORS' CHOICE