Center

169 x bekeken | geplaatst op 13 juli 2024

Zie toelichting



kenmerken

Merk * Anders
Categorie Luidspreker center
Type Zelfbouw
Serienummer 000001
Conditie Nieuw
Bouwjaar 2024
Geplaatst op 13-07-2024

Beschrijving


Deze zelfbouw Center/Midden kanaal/ dialoog luidspreker.
Is een ontwerp wat na 10 jaar van veel naar Centers luisteren tot stand is gekomen.

Een grote kast qa inhoud wat het geluid ten goede komt, goed geluid komt nu eenmaal niet uit een luciferdoosje!

Bij allen van dit soort luidsprekers zit een passieve filtering/ scheidingsfilter om het laag/midden/hoog van elkaar te scheiden en om de klanken in de goede luidspreker te krijgen daarbij ben je dus altijd gebonden wat de fabrikant heeft besloten hoe het moet klinken, vandaar dat er ook zo velen verschillende luidsprekers van op de markt zijn. Iedereen beleeft geluid immers op zijn eigen manier. Ik vond en vind dat nog altijd een zware beperking.
Van wat voor luidspreker dan ook.

Ben ik daarom zelf aan de slag gegaan met de wetenschap dat de kast een deel van het klankbeeld uitmaakt

Terugdenkend aan het luciferdoosje. Heb ik daarom besloten om de kast dus groot te maken 90 centimeter breed en 30cm hoog en 35cm diep. (z’n 70 liter) Ja dat is een flinke kast De kast heb ik naar eigen ontwerp bij een schrijnwerker laten maken.
Ik had daar een paar goede serieuze drivers bij gezocht waarvan ik dacht die kunnen dat aan, komen tot z’n recht. Ook moest de kast niet helemaal dood klinken, dus niet helemaal vol gepropt met demping materiaal. Tenslotte moet de klank ook levendig en de lage tonen strak klinken. Dat is naar mijn mening perfect gelukt mede omdat de Center nu aangestuurd wordt door een DBX234Xs actieve Cross-over zodat je nu zelf kan bepalen hoe je het klankbeeld naar je eigen smaak kan inrichten. Deze geweldige Center is dan ook eigenlijk te goedkoop voor de kwaliteit en klank wat je ervoor terugkrijgt De prijs is daarom slechts 750 euro wat eigenlijk veel te goedkoop is voor deze mooie center.Prijs is excl DBX. Je mag vrijblijvend een Bluray film komen kijken in mijn uit de hand gelopen Homecinema.




EDITORS' CHOICE