Schitterende buizen eindversterker 2 x 20 watt SE

2772 x bekeken | geplaatst op 22 oktober 2021

Zie toelichtingkenmerken

Merk * Anders
Categorie Eindversterker
Type JV1
Serienummer
Conditie Lichte gebruikssporen
Bouwjaar 2018
Geplaatst op 22-10-2021

Beschrijving


Mooier gaat het niet worden. 2 x 20 watt SE, met de kracht van PP.
Uiteraard in triode.
Wat is het geheim: De twee uitgangstrafo`s. Absoluut een collector item. Was een Fransman, die heel veel eigen onderzoek heeft gedaan en heel goed in wiskunde is.
De Single-Ended uitgangstrafo heeft geen luchtspleet maar in plaats daarvan een compensatiewikkeling die de magnetische verzadiging die anders zou optreden uitsluit. Zonder luchtspleet kan met minder windingen (en dus minder koperdraad) een hogere zelfinductie worden gehaald en dat is gunstig. Bovendien is de 6080 een laagohmige powertriode, waardoor met een lage wikkelverhouding kan worden volstaan en ook dat brengt uitgangstrafo tot eenzame hoogte. Naar mijn mening mooier dan Audio Note. De Fransman is inmiddels overleden, dus deze worden niet meer gemaakt.
Vergeet de buizenbezetting niet. 4 x Telefunken Metalbase D- getters (gewoon even op het net kijken. Zo`n setje kost al gauw 1K)_ Het gehele concept maakt de versterker duur, maar ik heb ook NOS buizen uit 1953 - 6AS7G. Ik heb 2 sets van 4 en die zijn goedkoper, eveneens ook heel mooi. Stuurbuizen zijn SQ Philips E88CC. 
Een jaar geleden heeft de versterker een update gehad, welke is uitgevoerd door Audio Magic - Peter van Willenswaard.
De buizenbezetting is vanaf de bovenkant, volledig regelbaar, zodat er geen onderlinge verschillen ontstaan.
Gewoon even bellen, dan kunnen we de prijs bespreken.
EDITORS' CHOICE