REVIEWATC

Sonneteer Campion

Kilian Bakker | 15 november 2007 | ATC

Er werd een Sonneteer versterker bij de SCM 7`s geleverd omdat men bij HIMP van mening is dat dit merk en met name de Campion een zeer goede symbiose met deze weergevers vormt. Prijstechnisch klopt dat zeker en ook de solide constructie en no-nonsense uitstraling van de Campion sluiten goed aan bij de oerdegelijke bouw van de ATC weergevers. Het frontpaneel en de knoppen van het recensie exemplaar waren uit massief, geborsteld en helder geanodiseerd aluminium vervaardigd, maar Sonneteer apparatuur is ook in zwart geanodiseerde uitvoering leverbaar. Net als alles bij Sonneteer zijn zelfs de namen van die afwerkingen eigenzinnig: Classic Silver en Storm Black. Het in Esher, Surrey gesitueerde Sonneteer bestaat sinds 1994. Men maakt daar alle apparatuur met de hand en volgens deze fabrikant wordt elk Sonneteer apparaat ontworpen met als maatstaf: een apparaat wat de ontwerpers zélf zouden willen hebben.

De grote aluminium knoppen voelen prettig aan, het is alleen jammer dat de Campion geen afstandbediening heeft. Deze versterker is echter een puristische minimalist en heeft daarom ook geen balansregelaar of hoofdtelefoonuitgang.

Het met zes inbusbouten bevestigde front wordt gesierd door drie grote draaiknoppen die van links naar rechts de functie van aan/uit schakelaar, ingangskeuze schakelaar en volumeregelaar hebben. Boven de ingangskeuze schakelaar bevindt zich een klein blauw LEDje. De Campion heeft vijf ingangen met verschillende ingangsgevoeligheden, iets wat vroeger vaker voorkwam maar nu vrij zeldzaam (maar daarom niet minder zinvol) is. Alle lijningangen hebben een impedantie van 11 kiloOhm maar twee ingangen (CD en `Dir`) zijn passief uitgevoerd, terwijl de andere actief zijn zodat ze geschikt zijn voor het kleinere en meer kwetsbare signaal van een (klassieke) FM-tuner of band/cassetterecorder.

Bij de Campion is de L2 ingang uitgevoerd als MM Phono ingang (met een afsluiting van 47 kiloOhm en 47 picoFarad). Daarnaast heeft de Campion één Line Out aansluiting. Aan de achterzijde bevinden zich naast de cinchbussen twee sets robuuste luidsprekerklemmen met 4 mm banaanbussen, een kleine aardeconnector en de IEC lichtnetingang. Deze versterker is met een frequentiebereik van 8 Hertz tot 80 kiloHertz tamelijk breedbandig. Het maximaal continue uitgangsvermogen is 33 Watt aan 8 Ohm en 60 Watt aan 4 Ohm. Hij meet 43,4 bij 7,4 bij 28 centimeter (HxBxD) en weegt 10 kilo.

MERK

EDITORS' CHOICE