REVIEWPASS LABS

Pass Labs XP20 voorversterker en XA100.5 mono eindversterkers

`Wat kan het (audio)leven toch mooi zijn`, is eigenlijk het eerste wat in mij opkomt als ik samen met More Music vertegenwoordiger Olaf van Wijk, na het dragen en uitpakken van de werkelijk loodzware kartonnen dozen, oog in oog kom te staan met waarschijnlijk een van de allermooiste transistor versterkercombinaties die er op dit moment te koop zijn. Het begint al bij het zeer imposante visuele voorkomen dat termen als `pride of ownership` een geheel nieuwe betekenis weet te geven.

Een grote zacht blauw verlichte meter, geeft op iedere eindversterker continu de ruststroom aan, terwijl de zeer solide en mooi vormgegeven behuizingen van zowel de voor- als mono eindversterkers, daarbij zijn gebouwd als een tank. Ook onderhuids wordt deze kwaliteit in eenvoudige maar hoogwaardige schakelingen onverminderd voortgezet. Kortom, ik ben blij dat er weer eens een Pass set in de luisterruimte staat opgesteld.

Mijn laatste privé ervaringen met dit roemruchte Amerikaanse audiomerk dateren alweer van anderhalf jaar geleden, toen ik in mijn luisterruimte een Pass Labs X1 voor- en X250.5 stereo eindversterker te logeren had. Ik kan mij nog als de dag van gisteren het heerlijke rijke en licht warme muzikale karakter herinneren, gebed in een ruim opgezet stereobeeld en met een werkelijk prachtig gedefinieerd, rollend laag. De weergave had op een heel natuurlijke wijze een enorme kracht en impact, zonder ook maar één moment in ademnood te komen. Het meest opvallende vond ik echter misschien nog wel het `juiste` en correcte karakter van deze set.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE