REVIEWAudio Pro

Audio Pro LV.2


René Smit | 25 november 2011 | Audio Pro

Audio Pro uit Zweden, fabrikant van luidsprekers en geluidsapparatuur, was tot voor kort voor mij een grote onbekende. Terwijl de fabrikant al vanaf 1978 diverse patenten op haar naam zette en is actief op vier continenten in maar liefst 32 landen. Blijkbaar heb ik dus toch iets gemist.

Via de hoofdredacteur van hifi.nl krijg ik de kans nader kennis te maken met het merk. Zijn verzoek of ik zin heb om een set luidsprekers van dit merk te recenseren wordt met een ja beantwoord.

U moet namelijk weten dat het gaat om een set uit de "Wireless serie". Wat inhoudt dat er bij het aansturen van deze actieve speakers geen gebruik meer gemaakt wordt van luidsprekerkabels. Als bron kan naast een computer met USB elk audioapparaat met een line uitgang of hoofdtelefoonaansluiting gebruikt worden.


Foto: Photo40

Volgens de fabrikant is het een plug and play systeem een gegeven dat door de importeur onderschreven wordt. Aan mij om dit in de praktijk te toetsen en niet te vergeten de muzikale prestaties te beoordelen.

LV.2

De Audio Pro LV.2 is de middelste telg uit de Audio Pro Living serie die verder bestaat uit de LV.1 All in One, LV.3 vloerstaander en LV Sub subwoofer. Niet alleen de gebruikte techniek wijkt af van wat ik normaal gewend ben, ook de afwerking is bijzonder. De kast van de Audio Pro LV.2 is namelijk uitgevoerd in leer, naar keuze in de kleur zwart of wit. Dat zorgt voor een hoog life-style gehalte van het product. De verdere afwerking staat op hoog niveau. Zelfs een paartje handschoenen wordt meegeleverd om het leer niet te beschadigen of besmeuren. De LV.2 is een actieve speaker, die beschikt over twee klasse D versterkers met een vermogen van 25 Watt, één voor de 1" tweeter en één voor het 4,5" woofertje. De woofer wordt ondersteund door een reflexpoort aan de voorzijde hetgeen resulteert in een opgegeven frequentiebereik van 45-22.000Hz.

De gebruikte versterkermodules werden specifiek voor deze drivers ontwikkeld om een optimaal resultaat te geven. Naast de versterkers is er in het kleine kastje, 210x145x180mm, ook nog plaats voor de wireless ontvanger en de DSP elektronica. Aan de achterzijde is slechts een aansluiting voor de netadapter te vinden en een schuifschakelaar waarmee de zender en ontvanger op elkaar afgestemd kunnen worden. Om het muzieksignaal tussen zender en ontvanger te transporteren maak Audio Pro gebruik van een eigen beveiligd netwerk(je) dat werkt in de 2.4 Ghz-band. Hiermee is het mogelijk een signaal in CD kwaliteit te transporteren, waardoor bestanden opgeslagen in bijvoorbeeld WAV, Flac of Apple Lossless zonder kwaliteitsverlies afgespeeld kunnen worden. Meer informatie is te vinden op de website.

EDITORS' CHOICE