REVIEWTentLabs

Tentlabs digitaal naar analoog converter

In de vorige Music Emotion werden door mij een tweetal interessante digitaal analoog converters uit verschillende prijsklassen aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. De indrukwekkend goede Naim DAC heeft hierbij het spits afgebeten, maar hoeveel kwaliteit houd je nu eigenlijk over als je meer dan anderhalf keer goedkoper gaat winkelen? In dit artikel als heuse primeur, een test van de spiksplinternieuwe Tentlabs DAC.

In het introductieverhaal in de vorige Music Emotion van de Naim DAC, vertelde ik dat ik DAC’s over het algemeen het minst charismatische onderdeel van onze hele audioketen vind. Of met andere woorden gezegd, eigenlijk oersaaie eenvoudig kastjes, vederlicht van gewicht en veel kleiner dan we voorheen gewend zijn. De nieuwe Tentlabs DAC past eigenlijk (helaas) precies binnen al deze eerder genoemde eigenschappen en ik moet mij er dan ook ernstig toe dwingen om al bij voorbaat geen vooroordelen naar boven te laten borrelen.

Gelukkig blijkt bij de persoonlijke toelichting van Guido Tent, dat de gekozen afmetingen in dit geval een bewuste keuze zijn en dat er inmiddels hard wordt gewerkt aan een bijbehorend cd loopwerk en hybride versterker met dezelfde breedte. Hierdoor zal de gezamenlijke maatvoering uiteindelijk wel op de conventionele 43 cm uit gaan komen. Dat een eerste (visuele) indruk overigens lang niet altijd alles wil zeggen, blijkt wel wanneer deze Tentlabs bij nadere beschouwing net zo eigenzinnig en bijzonder blijkt te zijn als de reeds eerder door dit merk geïntroduceerde producten.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE