REVIEWDynaudio

Dynaudio Consequence Ultimate Edition

Jan de Jeu | 22 november 2011 | Fotografie Jan de Jeu | Dynaudio

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik in een internationaal gezelschap van West-Europese journalisten en Dynaudio distributeurs in Hamburg getuige mocht zijn van de presentatie van de nieuwe Dynaudio referentie luidspreker. Staande op het grote podium en aangestuurd door high-end elektronica van Dynaudio maakte hij destijds klankmatig een grote indruk op mij.

Uit Music Emotion - Oktober 2010

Ik heb dan ook niet veel bedenktijd nodig wanneer hoofdredacteur Ivo van den Broek mij vraagt om deze speaker voor Music Emotion te testen. De vraag is alleen: hoe ga ik dat doen? Met een breedte van 43 cm, een diepte van 63 cm, een hoogte van 133 cm en een gewicht van 114 kilo is het onmogelijk om deze mastodont naar mijn op de tweede etage gelegen luisterruimte te sjouwen.

Distributeur Edwin Vlieger van Dynaudio stelt voor om de test uit te voeren bij één van zijn dealers. En zo komt het dat ik op een zaterdag arriveer bij Versnel Hifi in Apeldoorn. Een dealer met een luisterruimte op de eerste verdieping die gelukkig de beschikking heeft over een lift. Ik word hartelijk verwelkomd door eigenaar Arnold Versnel en Edwin Vlieger.

De ruimte is ooit akoestisch aangepakt door Samoerai Acoustics en ik zie enkele Daads, onder andere op de reflectiepunten. Ten behoeve van deze Consequence is er echter aanvullende demping aangebracht in de vorm van enkele wandhoge boekenkasten tegen de wand achter de luisterbank en grote zitzakken tegen de zijwanden.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE