REVIEW

JVG Magic-Link Reference

Jan de Jeu | 03 november 2010 | Fotografie Fabrikant

In een afgeschermd gedeelte van mijn grote luisterruimte bevindt zich de `slangenkuil`. Een verzameling van interlinks, luidsprekerkabels en netkabels waar ik uit kan putten bij het samenstellen van een audioset. Elk exemplaar tracht keer op keer mijn aandacht te trekken met zijn eigen status, voorkomen, samenstelling, prijs, kwaliteit of een combinatie van deze kenmerken.

Wie met enige regelmaat mijn recensies leest, weet dat ik bij het selecteren van een kabel lang niet altijd kies voor het exemplaar met de hoogste prijs of de beste reputatie. Bij het maken van een keus ga ik namelijk steeds weer af op het enige voor mij belangrijke criterium; de klank die aan mijn oren doorgegeven wordt. Het gebeurt dan regelmatig dat ik in een bepaalde combinatie van componenten kies voor een kabel van de hand van John van Gent.

Al voordat hij zich profileerde als kabelfabrikant genoot hij enige bekendheid binnen het vaderlandse audiofiele wereldje. Dit had onder andere te maken met het feit dat hij zelf zijn eigen draaitafel ontworpen en gebouwd heeft. Ook voor mij vormde die draaitafel ooit de aanleiding om contact te leggen met deze instrumentmaker uit Tiel. Tijdens de luistersessie die toen volgde maakte niet alleen de klankkwaliteit van zijn draaitafel, maar ook die van zijn set als geheel, de nodige indruk. De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis. Al snel ontving ik exemplaren van zijn zilver/goud interlinks die daarna nooit meer retour zijn gegaan naar de Betuwe.

Klik hier voor de iPad vriedenlijke PDF


EDITORS' CHOICE