REVIEWTellurium Q

Tellurium Q

In audio - maar niet alleen daar - heeft zwart voor mij altijd een streepje voor gehad. Als ik kan kiezen; liever een zwart dan een zilverkleurig apparaat en liever zwart vinyl dan zilver polycarbonaat. Zou die voorkeur voor zwart ook gelden voor kabels?

Wat nu? Een eerste beschrijving van kabels op grond van de kleur? Inderdaad, maar dit is dan ook een kabelmerk dat alles `anders` doet dan ik gewend ben. Dit is bijvoorbeeld één van de weinige keren dat een kabelmerk mij niet reeds van verre tracht te imponeren met glanzende (edel)metalen delen, al dan niet gepolijste manchetten van exotische houtsoorten, esthetisch verantwoorde mantels of met een air van exclusiviteit omgeven `klinkende` namen. Ook de meest ludieke en luxueuze verpakkingsmiddelen hebben plaats gemaakt voor de aloude, vertrouwde en uitstekend op zijn taak berekende, kartonnen doos met opdruk.

In die eenvoudige verpakking kan de consument één van de vier verschillende luidsprekerkabels of één van de drie uitvoeringen van één en dezelfde interlink aantreffen. Het Engelse Tellurium Q, opgericht in 2009, profileert zich als een R&D (research and development) Company die ook producten vervaardigt, waaronder de genoemde kabels. De eerste kabels kwamen in 2010 op de markt. De meest bekende naam van het ontwerpteam is ongetwijfeld die van technisch directeur Colin Wonfor, destijds onder andere verantwoordelijk voor de legendarische Claymore amplifi er. Het team stelt zich ten doel om alleen dan nieuwe producten uit te brengen wanneer deze exceptioneel zijn. Voor de komende maanden zijn er opnieuw vier nieuwe producten aangekondigd, waaronder twee interlinks. In deze test zal ik mij echter bezighouden met de vier typen luidsprekerkabels en met de Black interlink van Tellurium Q die inmiddels verkrijgbaar zijn.

 


Klik hier voor de iPad vriendelijke versie

MERK

EDITORS' CHOICE