REVIEWCanor Audio

Canor TP306 Onwaarschijnlijk mooi

Omdat eerder de door Zden?k B?ezovják ontworpen cd-speler CD2 VR en versterker TP106 VR een zeer goede indruk op mij maakten was ik als rechtgeaarde vinyl liefhebber zeer benieuwd naar zijn referentie phono voorversterker. Vooral omdat het ontwerpen van een `stille` buizen phono voor een ontwerper één van de grootst mogelijke uitdagingen vormt.

Uit Music Emotion - Juni 2011

Bij het versterken van het signaal van een (low output) MC element gaat het om dermate kleine signalen dat iedere fout of onvolkomenheid in het ontwerp direct uitvergroot en daarmee ook hoorbaar wordt. Zorgvuldigheid is dus geboden. Zowel qua ontwerp, voorbereiding als bouwwijze en uitvoering. 

Canor heeft - aanvankelijk opererend onder de naam Edgar - als fabrikant inmiddels een serieuze reputatie opgebouwd met het bouwen van op buizentechnologie gebaseerde versterkers. Hoe nauwgezet deze fabrikant te werk gaat blijkt wel uit het feit dat het bedrijf met de BT-2 en de TTM-2 zijn eigen apparatuur ontwikkeld heeft om buizen op hun specifi caties te kunnen controleren en optimaal te kunnen matchen.

De door de buizenfabrikanten gehanteerde criteria zijn voor dit merk niet acceptabel. De hier geteste, op moment van schrijven 2890 euro kostende, phono voorversterker is het topmodel van de Canor phono voorversterkerlijn en de opvolger van de TP 305 die nog onder de oude merknaam Edgar verkocht werd.

Klik hier voor het hele Canor Artikel!

MERK

EDITORS' CHOICE