REVIEWNAD

NAD C 545BEE, NAD C 326BEE & DALI Lektor 2

Jan de Jeu | 04 maart 2010 | Fotografie Jan de Jeu | NAD

Audio liefhebbers weten dat een component nooit op zichzelf staat. Wanneer een apparaat, om welke reden dan ook, aan vervanging toe is dan is belangrijk dat de nieuweling in het bestaande systeem ‘past’. Als recensent heb je vaak de gelegenheid om met meerdere apparaten tegelijkertijd te stoeien waardoor je soms op een combinatie uitkomt met onderdelen die niet alleen goed samengaan maar die door de specifieke combinatie elkaar zelfs op een hoger niveau brengen.

Zowel de hier geteste versterker als de cd speler stammen uit de Classic series van NAD. Van de vier daarin geplaatste geïntegreerde versterkers is de C 326BEE met 449 euro de op een na goedkoopste. De C 545BEE zit met zijn prijs van 549 euro tussen de goedkoopste en de duurste cd speler in. Beiden zijn zowel in graphite als in titanium uitvoering te krijgen.

NAD en DALI

Met zijn stuksprijs van 199 euro is de Lektor 2 de op één na goedkoopste monitor luidspreker uit de Dali Lektor Series. Hij is zowel in walnoot als in zwart verkrijgbaar. De beide NAD kastjes worden op een klein gemodificeerd Creaktiv rack geplaatst, aan beide zijden geflankeerd door de Lektors. Hoewel de 2 in de eerste plaats ontwikkeld is als wand- of boekenplankspeaker hebben de 2’s hier een plekje gevonden op mijn Partington Heavi stands. De bekabeling is Siltech Classic terwijl als powercords de standaard meegeleverde netsnoeren gebruikt worden.

 

MERK

EDITORS' CHOICE