REVIEWLyra

Lyra Dorian MC element

Eric de Boer | 23 december 2009 | Fotografie Eric de Boer | Lyra

Als muziek- en audioliefhebber hoor je soms dingen die jarenlang als referentie gaan dienen in de prijsklasse of daar zelfs boven. Er zijn zo ontzettend veel onderdelen en merken die mooi zijn, sommigen ook wat minder trouwens. Als het om elementen in de prijsklasse tot 1000 euro gaat heb ik de Lyra Dorian eigenlijk herontdekt als zo’n referentie…

Hoe deze recensie tot stand kwam is op zich al apart te noemen, de standaard wegen die onze redactie normaliter moet bewandelen om een dergelijk artikel op poten te kunnen zetten bestaat namelijk uit het benaderen van een importeur met het verzoek een recensie exemplaar van een bepaald product af te leveren bij de desbetreffende auteur.

Lyra Dorian MC element

In dit geval was het bij mij zo dat ik een tijdje geleden uitgekeken raakte op het – voor zijn prijs overigens prima presterende - Goldring Eroica LX MC element. Nu heb ik gelukkig al meer elementen kunnen beluisteren tijdens de vele shows die in het land worden gehouden, waarna ik enkel het budget nog moest bepalen. De keuze voor deze Lyra Dorian was dan ook al snel gemaakt. Dus in plaats van de importeur te benaderen heb ik een goede specialist bezocht die het uiteindelijk door mij gekozen element vakkundig heeft geplaatst in de arm van mijn platenspeler.


EDITORS' CHOICE