REVIEWMyryad

Myryad Mi

Het kan raar lopen in het leven; de ene keer staat hier in huis een platenspeler te pronken die een lieve 18.000 Euro moet opbrengen, daags erna krijg ik een Myryad Mi ter beschikking die een complete muziekbron vormt voor 1499 Euro. Het zal u niet verwonderen dat de beleving en de gevoelens bij beide producten nogal uit elkaar lopen. Daarentegen is het plezier om te werken met de platenspeler en de Mi ongeveer even groot, alleen totaal anders. De Mi is een staaltje van compact vernuft, vormgeving, gemak en technologie, met roots tot diep in de wereld van de muziekliefhebbers.

Mi staat voor “Music Integrated”, de kleine “i” is (denk ik) een vette knipoog naar alle Apple iPod producten die aangesloten kunnen worden. Bij het uitpakken van de Mi komt een wonderlijk mooi en compact doosje naar buiten. Zacht glanzend aluminium in de natuurlijke kleur, met aan de voorkant zwarte accenten. Eerder een Italiaanse dan een Engelse vormgeving. Het voorpaneel is volkomen glad, de toetsen voor de basisbediening zijn zogenaamde aanraaktoetsen.

Myryad Mi

Mooi is de aan de onderzijde gebogen vorm van het front, die iets sierlijks aan het apparaat geeft, tegelijk met de facet geslepen bovenkant van het frontpaneel. Als de Mi uitstaat (dat zal zelden voorkomen) heeft de stand-by toets een zachte rode uitstraling. Zodra die toets wordt aangeraakt, of de afstandbediening het apparaat activeert, lichten alle toetsen wit op en komt een kleurendisplay van 320 x 234 pixels te voorschijn. Kleine kronkels om de toetsen doen in eerste instantie een beetje overdreven aan, maar naarmate de Mi langer in huis bivakkeerde, werd het een vertrouwd “gezicht” dat bijdraagt aan het stijlvolle geheel. Het naar believen dimbare en uitschakelbare display is uitermate informatief. De inhoud van het kastje en de functionaliteit vragen haast om het weergeven van informatie over de bron en de muziek.


EDITORS' CHOICE