REVIEWMyryad

Drie delen

De Myryad Mi bestaat uit drie delen: een versterker, een cd-speler en een FM/DAB tuner, samen in één behuizing. Dat is op zich niet zo bijzonder, dergelijke apparaten zijn er te kust en te keur, maar wie dieper in het kastje duikt zal ontdekken dat de Mi “anders” is. In de Mi is alles zoveel mogelijk digitaal en schakelend gehouden. Wie in de Mi een cd speelt, onttrekt aan het schijfje digitaal opgeslagen informatie, die digitaal wordt versterkt en pas aan de uitgang voor de luidspreker wordt de digitale informatie omgezet naar analoge (= hoorbare) signalen. Zelfs de ingebouwde tuner zet het signaal om naar digitaal voordat de versterking zal plaatsvinden.

Myryad Mi

Hetzelfde gaat op voor analoge signalen die binnenkomen via diverse ingangen. Digitale bronnen blijven, net als de cd, van voor tot achter digitaal. Om een behoorlijk vermogen aan de luidsprekers te kunnen leveren van twee maal 100 Watt aan 4 Ohm en tegelijk de behuizing klein te houden, gebruikt Myryad klasse D versterkers die werken op basis van een 384 kHz PWM signaal met 48 kHz sampling. Informatie die u van mij direct mag vergeten. Belangrijk is wel, dat een klasse D versterker heel zuinig omgaat met energie en een rendement heeft dat vaak boven de 90% ligt. Leuk voor het milieu, aangenaam voor uw portemonnee. De voeding van de Mi is een schakelende voeding. Dit type voeding werd oorspronkelijk verafschuwd in hifi-kringen, totdat grote merken bewezen dat ook een schakelende voeding kan bijdragen tot een uitstekende weergave. Opnieuw gekenmerkt door een hoge efficiëntie en daarmee zuinig omgaand met energie.

Myryad Mi

De Mi is buitengewoon geschikt om andere dan de interne bronnen te gebruiken. Daartoe zijn aan de achterzijde heel wat in- en uitgangen te vinden. Van links naar rechts vinden we een aan/uit schakelaar en een aansluiting voor 230 Volt. De luidsprekeruitgangen zijn serieus uitgevoerd en bestaan godzijdank niet uit verfoeilijke kneuzelklemmetjes. Een in/uitgang voor het opvangen van signalen van een afstandbediening, waarmee de Mi uit het zicht op te stellen is (zonde!). Een digitale uitgang voor het aansluiten van een digitale recorder en twee optische digitale ingangen. Denk daarbij aan uw settop-box van de tv of het audiosignaal van een netwerkspeler. Een M-port, waar u via een meegeleverde kabel uw iPod op aansluit, of een meegeleverde BluePlay bluetooth ontvanger. Voor de liefhebbers van analoge opnames is er een tape in/uit en twee extra analoge ingangen. Tenslotte vinden we de antenneaansluiting in de vorm van een F-connector voor de FM/DAB versie. Op de voorkant van de Mi zitten twee 3,5 mm bussen voor respectievelijk een hoofdtelefoon en een mp3 of soortgelijke speler. Voor de volledigheid: de Mi heeft zowel voor als achter een USB-connector, maar beide zijn niet actief.


EDITORS' CHOICE