REVIEWMOON

Simaudio Moon CD 3.3

Het in Quebec, Canada gesitueerde Simaudio is al zo`n drie decennia actief in het hogere en midden-segment van de zogeheten high-end audiowereld. Bij de productie van Simaudio`s Moon electronica wordt behalve de gewenste kwaliteit ook gelet op een zo `groen` mogelijke werkwijze. Dat beide factoren kunnen worden verenigd blijkt uit het feit dat de behuizingen geheel binnenshuis worden vervaardigd want daarmee heeft men bij Simaudio de afwerking en de logistiek zelf in de hand.

Minder toeleveranciers betekent minder transport, wat minder milieubelastend is maar ook voor een betere continuïteit van productie zorgt. Daarmee hebben ze self-sufficiency praktisch tot kunst verheven, net als het Schotse merk Linn.

Simaudio Moon 3.3

Behalve een eigenzinnige werkwijze en een puur Canadese herkomst hebben alle Moon Series producten nog een overeenkomst: ze zijn ergonomisch gezien tamelijk simplistisch maar op het electronische vlak juist heel high-tech. De nieuwe Moon CD 3.3 is daar een schoolvoorbeeld van.


CD 3.3

Dat de CD 3.3 geheel bij de tijd is, blijkt uit het feit dat deze speler is voorzien van een digitale coaxiale S/PDIF ingang. Alhoewel die extra ingang uit kwaliteitsoverwegingen zal zijn gekozen, zal men voor bronnen met een USB poort een extra USB-S/PDIF converter moeten inzetten. Waarschijnlijk gaat men bij Simaudio er van uit dat de meeste gebruikers een PC-soundcard met een S/P-DIF uitgang of een iPod toepassing zoals de Wadia 170i Transport zullen aansluiten. Een BurrBrown PCM1798 24 bit/192 kHz IC vormt het hart van de DAC. De CD 3.3 werkt met acht maal oversampling, upsampling tot maar liefst 1.411 MHz en een kloknauwkeurigheid van 25PPM (Parts Per Million). Daarmee valt deze Simaudio klok onder de (Philips/Sony) Level One norm, die stelt dat de betere digitale klokken onder de 50 PPM moeten blijven. Een ingekapselde ringkerntrafo, een flinke elco-bank (19,800 ┬ÁF) en tien regulatoren zorgen voor een stabiele voeding.

EDITORS' CHOICE