REVIEWMirage

Mirage MX 5.1 Home Theater Systeem


Paul Delissen | 16 april 2009 | Mirage

Enige tijd geleden bracht Mirage een nieuw 5.1 luidsprekersysteem op de markt met enkele aardige bijzonderheden. Allereerst is er het kleine formaat van de satellieten. Is dat op zichzelf niet zo spectaculair, nog niet eerder bracht dit merk zo’n kleine speaker op de markt met de van Mirage bekende Omnipolar technologie. Dat de subwoofer een kubus is van 20 cm3 en toch 800 watt vermogen herbergt, lijkt bijna ongelooflijk. Alleen al die twee zaken in één systeem maken dit setje interessant genoeg voor een test.

Ik was natuurlijk benieuwd naar de doos die op me wachtte op de redactie. Je zou ‘m bijna onder één arm kunnen meenemen, maar hierin zit dus echt een compleet 5.1 speakersysteem mét actieve subwoofer.

Mirage MX 5.1

Thuisgekomen is het uitpakken een genot. De satellieten zijn netjes per stuk in beschermende folie en plastic verpakt. In je handpalm heb je dan iets meer dan een halve kilo technisch vernuft. Heel mooi vormgegeven, in glanzend zwart, de speakers netjes beschermd door een met doek omkleed rooster. Als je niet geïnteresseerd bent in de techniek en je laat dit kapje er op, mis je toch echt iets. Daarover later meer.

Mirage MX 5.1

Dan de volgende piepschuimen deksel opgetild, hieronder zit iets wat mij echt aangenaam verraste. Eenieder die mij voor gek wil verklaren staat dat natuurlijk vrij, maar ik kon me niet inhouden om de term ‘lief’ te gebruiken voor een subwoofer. Het is zo compact, maar gelijkertijd zo netjes afgewerkt en voorzien van een keurig aansluitpaneel, schitterend gewoon. Voor wat betreft het uiterlijk kan ik deze set al van harte aanbevelen. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat u de vormgeving niet op z’n minst acceptabel voor elk interieur vind. Of waarschijnlijker nog, een aanwinst voor elk interieur. En ik had nog niets aangesloten…

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »