Musical Fidelity V-Can

“Alles draait om de eenvoud”

Bovenstaande uitdrukking, een song van de jaren 80 groep Het Goede Doel, is het eerste wat in mij opkomt bij de introductie van de nieuwe Musical Fidelity V-serie. Een reeks producten van goede kwaliteit, die door economisch denken voor een grote groep Audio/muziekliefhebbers bereikbaar is.

De gebruikte techniek, voor een groot deel afkomstig uit de duurdere X-serie, is ontdaan van een mooi ogend jasje. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van een eenvoudige, universele, zwarte, metalen behuizing zonder enige opsmuk. De producten zijn duidelijk bedoeld om de koper muzikaal tevreden te stellen, niet om indruk te maken op de buren.

Musical Fidelity V-Can

De serie bestaat naast de V-Can hoofdtelefoonversterker uit zes andere producten, waaronder een DAC en Phono pre. De verpakking is aangepast op de prijs/kwaliteit verhouding, alle apparaten worden geleverd in een kunststof blister. Het lijkt wel alsof Musical Fidelity de kredietcrisis heeft zien aankomen…

V-Can

Met zijn formaat (ongeveer zo groot als twee pakjes sigaretten) kan een V-Can altijd wel ergens een plaatsje vinden. Aan de voorzijde bevindt zich een volumeregelaar en daarnaast is voorzien in twee hoofdtelefoon aansluitingen, een mini jack en een 6,3 mm jackplug aansluiting. Aan de achterzijde vinden we mooie vergulde cinch connectoren. Die zijn dubbel uitgevoerd en bovenop het kastje gemerkt: “input” en “output”. Hierdoor is het mogelijk dat, wanneer de V-Can aangesloten wordt op de tape-out van een (voor)versterker, het signaal nog steeds gestuurd kan worden naar een opname apparaat. Uiteraard dient u zelf te zorgen voor de benodigde interlinks.

Musical Fidelity V-Can

Op de achterzijde is de aansluiting voor de losse meegeleverde voeding te vinden, met een minuscuul blauw lampje dat aangeeft of de V-Can aan staat. De losse voeding kan vervangen worden door een separaat leverbare V-PSU voeding, die maximaal drie apparaten uit de V-serie gelijktijdig van stroom kan voorzien. Aan de onderzijde heeft de V-Can twee viltstrips om krassen op de ondergrond te voorkomen en te zorgen dat het apparaatje op zijn plaats blijft staan. Met een gewicht van slechts 350 gram verschuift de V-Can namelijk nogal makkelijk. Musical Fidelity laat nauwelijks iets los over de gebruikte techniek. Wel geeft de fabrikant aan dat, in tegenstelling tot veel andere hoogwaardige hoofdtelefoonversterkers, de uitgangimpedantie maar 5 Ohm is. Hierdoor is het in theorie mogelijk nagenoeg elke hoofdtelefoon probleemloos aan te sturen. Volgens MF met als bijkomende voordelen: lage vervorming, een vlakke frequentie karakteristiek en volledige lineair

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »