Cisco 8455 DVB HD PVR televisie decoder/recorder

De merknaam Cisco koppel ik ogenblikkelijk aan apparatuur voor computernetwerken. De hele dag werk ik met Cisco oplossingen, want wij beschouwen Cisco als één van de beste en meest betrouwbare leveranciers voor componenten in grote computernetwerken. Toen ik de naam Cisco ineens tegenkwam in verband met het Ziggo-aanbod van televisie en radiokanalen, was de nieuwsgierigheid groot. Al lange tijd ben ik gebruiker van Standaard Definition en High Definition ontvangers aan mijn plasma- en LCD-televisie en ik heb ervaring met HD recorders. De combinatie van beide, ondergebracht in één enkele doos, lijkt me ideaal. Of het dat is, of hoe de Cisco zich verhoudt tot andere merken decoders, leest u hier.

Cisco is sterk in het kopen van technologie. Wat je zelf niet hebt, haal je elders. De 8455DVB ontvanger is eigenlijk een product van Scientific Atlanta. Dat staat keurig op de sticker aan de onderkant van het apparaat.

Cisco 8455 DVB HD PVR

De 8455DVB is door Ziggo uitgekozen als Hard Disk Persoonlijke Video Recorder, tevens geschikt voor interactieve televisie en video-on-demand, bruikbaar in ca 90% van het oude Casema verzorgingsgebied. Die laatste functies zijn overigens niet meegenomen in de test, omdat het benodigde video-on-demand abonnement ontbreekt. Bovendien heb ik nog geen retourgeschikte versterker/splitter Ziggo aansluiting. Waar de 8455DVB het meest voor zal worden gebruikt (zonder genoemde noodzakelijke aanpassing), is het ontvangen van televisie- en radiokanalen, het opnemen van programma’s en de mogelijkheid, gemiste fragmenten terug te spoelen. Daarvoor hebben we hem ingezet, op drie verschillende locaties, waarmee we de beschikking kregen over vijf verschillende televisietoestellen.

Cisco 8455 DVB HD PVR

De 8455DVB is in staat High Definition beelden, zoals uitgezonden door sommige omroepen en doorgegeven via het Ziggo netwerk, te ontvangen en te decoderen. De HD functie is beschikbaar via een HDMI uitgang. Die is (afhankelijk van het gebruikte toestel) instelbaar op een resolutie van 576p, 720p of 1080i. Er is een Component uitgang; helaas gaat die niet verder dan de standaardresolutie van 576p. Naast Component en HDMI zijn er twee Scart aansluitingen, audio links/rechts, optisch digitaal uit en antenne in/uit. De antennebus heeft speling, wat een goed contact in de weg kan staan. Een ethernet bus, een USB bus en een poort genaamd “Multi TV” zijn nog inactief. In de ontvanger zit een 160 Gigabyte harde schijf, waarmee zowel SD als HD programma’s kunnen worden opgeslagen. 80 uur opnametijd is beschikbaar voor SD beeld of 20 uur voor HD beeld.

Blader door de brochure:


EDITORS' CHOICE