REVIEWT+A

T+A K1 AV DVD Receiver

Bij T+A stoppen ze al jaren flexibele en uitgekiende technologie in strak vormgegeven behuizingen. De nieuwe T+A K1 AV receiver/speler is daar een goed voorbeeld van.

Design, Life Style; het zijn termen die veelvuldig worden gebruikt in de huidige High End audiowereld. Was vroeger een zo Spartaans mogelijk uiterlijk en minder knoppen op- dan het aantal voetjes onder het apparaat de rigeur, tegenwoordig richten de meeste HiFi fabrikanten zich op een bredere markt. Ook T+A springt daar op in met hun nieuwe AV receiver maar zonder geweld te doen aan hun kenmerkende vormgeving.

Recensie T+A K1 AV DVD Receiver


Historie

T+A werd in 1978 opgericht met als doel: ontwikkeling van hoogwaardige transmissielijnweergevers. Niet veel later werden er actieve weergevers ontwikkeld die later zouden leiden tot een volledige versterkerlijn. Vanaf 1988 kon T+A een complete productlijn van bron tot weergever bieden. In 1997 werden de eerste home-theater producten geïntroduceerd en recentelijk is men bij T+A bezig met het ontwikkelen van SACD- en DVD spelers, D/A converters en digitale actieve weergevers. De 10 serie staat voor T+A`s visie op puristische High End met buizenversterkers, een SACD speler met een buizen-uitgangstrap en een platenspeler. T+A gaat uit van een goed doordacht en tijdloos uiterlijk en levert de producten daarom in verschillende uitvoeringen en kleuren. Naast de klassieke R-serie zijn er ook de compacte M-serie en de lifestyle georienteerde K-serie producten. De huidige toplijn weergevers hebben nu naast digitale versterkers ook elektrostatische hogetonen units die worden aangestuurd door een ingebouwde buizenversterker. Het bedrijf is gesitueerd in Herford, Westfalen (Duitsland) waar de T+A producten worden ontwikkeld en gefabriceerd.

MERK

EDITORS' CHOICE