REVIEWT+A

K1 AV

De K1 wordt geleverd in een vrij grote doos en is uitstekend verpakt. De uitgebreide handleiding heeft hetzelfde uiterlijk als de T+A brochure en is in het Duits opgesteld wat voor sommige gebruikers een minpunt zal zijn (een Engelse versie zou wel zo handig zijn). De meegeleverde afstandbediening is half om half in kunststof en aluminium uitgevoerd en heeft fel gekleurde toetsen die meer Scandinavisch dan Duits aandoen. Het front van de K1 AV is overzichtelijk en mooi afgewerkt. De standaard afwerkingen zijn zilver, zwart en chroom. Het recensie exemplaar was zilver en had een lichtgrijze acrylstrip rond het display (de andere versies hebben en zwarte strip). De oplichtende functielogo`s rond de toetsen geven het apparaat een apart uiterlijk.

Recensie T+A K1 AV DVD Receiver

Bij alle T+A apparaten loopt de topplaat naar achteren verder door zodat de aansluitingen -en in het geval van de K1 AV ook het koellichaam- aan het oog worden onttrokken. De K1 Av is degelijk geconstrueerd en elegant afgewerkt met ronde hoeken. De achterkant is het apparaat voorzien van aansluitingen voor Aux en Tape (Cinchbssen), een standaard 75 Ohms antenne ingang, een digitale uitgang, een subwoofer uitgang, een Scart aansluiting en een RC ingang te vinden. De luidsprekerklemmen zijn zeer degelijk uitgevoerd en geheel geïsoleerd. De tweede rij luidsprekerklemmen kan worden gebruikt voor een paar weergevers in een andere ruimte en er zijn aansluitingen voor een `centre channel` weergever. Zo kan er een driekanaals Home-theater systeem worden gebouwd. Dat derde kanaal is overigens van dezelfde kwaliteit als de twee hoofdkanalen. In de K1 AV huizen namelijk drie identieke 60 watt versterkertrappen.

Aan de voorzijde kan nog een hoofdtelefoon worden aangesloten via een mini-jack uitgang. Het speciale DVD loopwerk van de K1 AV is geheel afgeschermd en geïsoleerd en is op analoge wijze verbonden met een matrixprocessor. Met deze processor kan bijvoorbeeld het basmanagement nauwkeurig worden afgestemd voor het geval dat de gebruiker van een subwoofer gebruik maakt of de laagweergave van de hoofdweergevers wil aanpassen. Door de gele toets op de afstandbediening kort of lang ingedrukt te houden kan men kiezen uit twee menu`s. Voor een eventuele `centre channel` weergever zijn er nog meer instellingen mogelijk. In het menu voor klankregeling kan men naast `Bass` en `Treble` ook de kanaalbalans en zelfs Loudness instellen. Alhoewel een driekanaals systeem niet per sé nodig is voor stereoweergave kan het toch handig zijn wanneer men op simplistische wijze beeld met geluid wil verenigen of wanneer de twee hoofdweergevers uit interieur overwegingen te ver uit elkaar moeten staan.

Recensie T+A K1 AV DVD Receiver  

De K1 AV is volgens de importeur vooral ontworpen om een compleet T+A systeem zo compact en flexibel mogelijk uit te voeren met behoud van de T+A kwaliteitseisen. Er is overigens opzettelijk gekozen voor een zo tijdloos mogelijk uiterlijk zodat nieuwe T+A componenten visueel aansluiten bij oudere T+A componenten. Men maakt in Herford daarom nog steeds geen gebruik van blauwe LED`s wat voor veel mensen wel eens een opluchting zou kunnen zijn. De K1 AV meet 8 cm hoog bij 49 cm breed bij 32 cm diep. Gezien die vrij Amerikaans aandoende breedte zal hij niet in elk audiomeubel even gemakkelijk passen. Dankzij de grote voedingstrafo en de robuuste behuizing legt de K1 Av een gewicht van 10 kilo in de schaal.

MERK

EDITORS' CHOICE