REVIEW

NuForce Live! BluePort Jazz Sampler


Jan de Jeu | 30 augustus 2007

Steeds vaker wordt een cd samen met een dvd aangeboden. Zo ook in geval van de fraaie ‘LIVE!, Blueport Jazz Sampler’ waarop een keur van Amerikaanse jazz musici acte de presence geeft.

NuForce Live! BluePort Jazz SamplerIn het eerste nummer komt meteen al een geweldige pianist aan bod. Mike Garson, wiens solo album ‘The Oxnard Sessions’ ik op gelijke hoogte plaats met de solo optredens van Keith Jarrett, is voor het grotere publiek beter bekend door zijn samenwerking met David Bowie, Nine Inch Nails en The Smashing Pumpkins.

In zijn eigen compositie ‘Even Evans’ bespeelt hij een Fazzioli piano en brengt hij samen met zijn trio een wel heel fraaie ode aan zijn voormalige mentor Bill Evans.
Daarna volgt een bevlogen uitvoering van Ellington’s ‘In A Sentimental Mood’ door het kwartet van bariton saxofonist Nick Brignola.

Het ontbreekt me hier aan ruimte om op alle songs in te gaan maar gelooft u me als ik zeg dat het slechts twee voorbeelden zijn uit een reeks van elf pakkende optredens die op de dvd te vinden zijn en waarvan er negen op de cd voorkomen.

Het zal mij dus niet verbazen wanneer u na het beluisteren van de sampler schijfjes besluit om tot de aanschaf over te gaan van één of meerdere van de albums waarvan de selecties afkomstig zijn.

EDITORS' CHOICE