REVIEW

CBW - Traffic


Jan de Jeu | 19 april 2007

In de serie ‘The New York Sessions’ stelt Chesky Records zich ten doel de beste hedendaagse jazz muzikanten te presenteren. De sessies worden opgenomen in St. Peter’s Episcopal Church in New York waar voor de musici een zo optimaal mogelijke sfeer gecreeerd wordt.

CBW - Traffic Dat dit uitermate goed gelukt is voor de groep CBW die de vierde schijf in deze serie voor zijn rekening neemt is te horen op ‘Traffic’. De formatie bestaande uit ‘fusion guitar legend’ Larry Coryell, ex ‘Weather Report’ bassist Victor Bailey en ‘Return to Forever’ drummer Lenny White brengt op de hybride sacd (cd, stereo & meerkanaals sacd) heerlijke jazz fusion die je mee terugneemt naar de zeventiger jaren.

Naast de acht eigen composities zijn er geslaagde interpretaties van Jimi Hendrix’s ‘Manic Depression’ en Thelonius Monk’s ‘Misterioso’. Opgenomen met slechts één microfoon heeft de schijf een hoog realiteitsgehalte waarbij de sacd lagen meer ruimtelijke informatie bevatten dan de cd mix.

Hoewel de opnamekwaliteit buiten kijf staat, wijkt deze mix van recording engineer Nicholas Prout af van het oude, zo herkenbare, eigen geluid van het label en is er in vergelijking daarmee ingeleverd op aspecten als warmte, ambiance en intimiteit.


EDITORS' CHOICE