REVIEWB&W

Audience

Jan de Jeu | 27 januari 2003 | B&W

The Art of Listening

audience_27-1-03De eerste keer dat ik deze merknaam onder ogen krijg moet ik, associatief als ik ben, onmiddellijk denken aan een lp van de gelijknamige popgroep. Gegeven de leeftijdsopbouw van de bezoekers van deze site neem ik het u niet kwalijk wanneer u de naam in dat verband niet kent. Waarschijnlijk was het voor uw tijd. De desbetreffende lp had een hoes met de meest prachtige kleuren. Met dat (om het in de woorden van mijn collega recensent en home cinema specialist Garmt van der Zel uit te drukken) “diep gesatureerde” kleurenpalet voor ogen vraag ik me vervolgens af of het kabelmerk Audience in auditieve zin eenzelfde impact op mij zal hebben.

Wat doe je dan als recensent? Precies, je stapt naar de importeur en vraagt een exemplaar ter test. Tenminste, wanneer het desbetreffende merk een Nederlandse importeur heeft. En dat blijkt helaas niet het geval te zijn. Waarmee ik weer terecht kom in de sequentie van elkaar opvolgende mails en reply’s voordat ik uiteindelijk de toezegging krijg dat er een totale set bekabeling vanuit de Amerikaanse staat California naar mij onderweg is. Net als ik me begin af te vragen of het misschien niet zinvol zou zijn om de fabrikant te mailen met de vraag waar de kabels blijven word ik, terwijl ik op een zaterdagmorgen bepakt en bezakt met de wekelijkse boodschappen over het tuinpad naar mijn voordeur loop, aangesproken door mijn buurvrouw. Het blijkt dat tijdens mijn afwezigheid een koeriersdienst twee grote kartonnen dozen voor mijn voordeur gezet heeft. Omdat zij weet dat ik regelmatig hifi apparatuur ter test in huis heb heeft ze gebruik gemaakt van de reservesleutel die ze in bezit heeft en de dozen in mijn gang neergezet. Inmiddels ben ik bekomen ben van de schrik, is ook mijn verontwaardiging enigszins afgenomen en zie ik dus maar af van mijn voornemen om op deze plek breed uit te meten om welke Nederlandse koeriers dienst het hier gaat.

Audience

Evenals het eerder door mij besproken Amerikaanse kabelmerk Synergistic Research is ook het bedrijf Audience in de zonnige staat California gevestigd. Maar daarmee houdt de overeenkomst dan ook op. Audience beperkt zich niet tot het fabriceren van kabels. Het produceert daarnaast de Auricap capacitor en het aanvankelijk voor het Amerikaanse leger ontwikkelde schoonmaakmiddel voor optische discs “Auric Illuminator”. Daarnaast bouwt het luidsprekers en een power conditioner. Maar ook een apparaat genaamd “cabledriver” dat, geplaatst in de signaalweg, volgens de fabrikant de energie reflecties opheft welke veroorzaakt worden door de impedantie mismatch tussen componenten. Verder houdt het zich nog bezig met het modificeren van cd spelers en D/A converters.

MERK

EDITORS' CHOICE