NIEUWSSony

Nieuwe generatie Walkmans Sony

Sony introduceert nieuwe Walkman audio video mp3-spelers voor consumenten die thuis of onderweg behoefte hebben aan meer entertainmentopties.

De Walkman F800 is geschikt voor internetgebruik via wifi en er zijn apps voor het Android besturingssysteem. De F-serie heeft een 8,9 cm lcd multi-touchscreen en S-Master MX digitale versterker.

7mm dun
De nieuwe E570/470-series zijn zo’n 7 mm dun, de dunste Walkman-modellen tot nu toe. Met een afspeeltijd tot 36 uur (mp3/128kbps) na één laadbeurt beschikken ze over voldoende uithoudingsvermogen voor langer gebruik. De F800-serie heeft een wifi-verbinding en diverse apps.

Sony Music Unlimited
Alle nieuwe Walkman-modellen zijn geschikt voor de streaming muziekdienst Sony Music Unlimited, waarbij de gebruiker via een maandelijks abonnement toegang heeft tot een database van zo`n 15 miljoen muzieknummers. Via de dienst zijn persoonlijke afspeellijsten en reclamevrije radiozenders te downloaden naar de Walkman. Zo is ook offline gebruik te maken van de voordelen van Music Unlimited

De persoonlijke mediacollectie is eenvoudig over te zetten. Walkman ondersteunt het drag&drop-systeem waarmee muziek, foto`s, video`s, podcasts en afspeellijsten van iTunes (alleen `non DRM`-content) of Windows Verkenner naar de Walkman zijn te slepen.

Mobiel entertainment met Android en Apps 
De voor internet geschikte Walkman F800 beschikt over Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en een groot aantal vooraf geïnstalleerde apps zoals e-mail, landkaarten en een mediagalerij. Via een wifi- of een Bluetooth-verbinding met de Google Play App store zijn nieuwe apps te downloaden. 

Sony’s S-Master MX digitale versterker en de Clear Audio-technologie moet voor heldere hoge tonen en diepe, dreunende bassen gaan zorgen. De omgeving kan meegenieten van muziek via het ingebouwde xLOUD-luidsprekersysteem dat vervormingen en storende onderbrekingen beperkt voor meer luistergenot.

Noise reduction: Achtergrondgeluid reductie tot 98 procent
Dankzij de combinatie van een geïntegreerde digitale ruisonderdrukkingstechnologie en de meegeleverde ruisonderdrukkende hoogwaardige headset, vermindert de Walkman E570-serie het achtergrondgeluid met 98 procent in vergelijking tot het niet dragen van een hoofdtelefoon.

Walkman met games en weergave van songteksten
De Walkman E470-serie heeft een krachtige bas en is voorzien van handige functies voor feesten en partijen zoals een gesynchroniseerde weergave van songteksten en een karaokemodus. Nieuw voor Walkman is de keuze uit verschillende games die tijdens het muziek luisteren zijn te spelen op het heldere en gedetailleerde 5,1 cm grote lcd-scherm.

De Walkman E473K heeft daarnaast een draagbare dock in een opvallende stijl. Hij werkt op de batterij van de mp3-speler. Ondanks dat de Walkman zo klein en licht is, produceert deze een krachtig geluid met diepe bassen om muziek te delen met anderen, zowel binnen als buiten.

Prijs en beschikbaarheid

  • NWZ-F806: 300,- euro (zwart, 32GB)
  • NWZ-F805: 250,- euro (zwart, 16GB)
  • NWZ-E574: 120,- euro (zwart of wit, 8GB)
  • NWZ-E473KB: 110,- euro (zwart, 4GB inclusief speakerdock)
  • NWZ-E474: 100,- euro (zwart, rood, roze, groen en blauw, 8GB)

Alle modellen zijn beschikbaar vanaf midden augustus.

EDITORS' CHOICE