NIEUWSSony

Sony Music Unlimited nu verkrijgbaar


Redactie HiFi.nl | 12 april 2012 | Fotografie | Sony

Vandaag kondigde Sony Entertainment Network International de start aan van de betaalde cloud muziekservice Music Unlimited in Nederland en België. Hierdoor is de muziekservice nu in zestien landen wereldwijd beschikbaar. Via de nieuwe muziekdienst van Sony is het mogelijk om al je favoriete muziek te beluisteren, waar en wanneer je maar wilt. 

De Music Unlimited-service ging voor het eerst van start in december 2010. De muziekdienst heeft een voortdurend groeiende wereldwijde bibliotheek met meer dan vijftien miljoen liedjes waarvoor toestemming is gegeven door alle grote platenmaatschappijen, marktleidende onafhankelijke platenmaatschappijen en grote muziekuitgevers wereldwijd.

“Wereldwijd steeds meer abonnees binnenhalen, blijft één van onze topprioriteiten”, zegt Tim Schaaff, directeur van Sony Entertainment Network. “Door ons bereik uit te breiden naar nieuwe landen zoals Nederland en België en tegelijk ons ecosysteem van gekoppelde apparaten te laten groeien, blijven we tegemoetkomen aan de wens van de consument, waar deze zich ook bevindt en via het apparaat waaraan deze de voorkeur geeft.”

Door middel van één account kun je gebruik maken van de service via uiteenlopende gekoppelde apparaten, zoals elke pc, Android mobiele toestellen, alle modellen vanaf 2010 van Sony BRAVIA HDTV’s en de PlayStation 3. De Iphone en Ipad zullen nog volgen. De service is ook beschikbaar in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Amerika en Europa.

Met premium- en basismaandabonnementen beschikt de Music Unlimited-service over een ruim aanbod en gemakkelijke functies voor het (her)ontdekken van muziek. 

Het premium-abonnement (€ 9,99) is ideaal voor muziekliefhebbers die het volledige beheer willen over de hele Music Unlimited-bibliotheek, waaronder eersteklas muziekkanalen en on-demand toegang tot miljoenen nummers. Zowel premium- als basisabonnees (€ 3,99) kunnen genieten van reclamevrije radiozenders en hebben de mogelijkheid eigen muziek aan de cloud toe te voegen met de Music Sync-functie, die nummers en afspeellijsten van een pc naar een persoonlijke cloudbibliotheek overdraagt en die toegang verschaft vanaf alle compatibele apparaten.

De Music Unlimited-service past zich aan je muziekvoorkeuren aan en werkt de muziekcollectie voortdurend bij om een lijst met liedjes te bieden die tegemoetkomt aan al je wensen en voorkeuren. Hiervoor doet de service onderzoek naar je luistergewoontes, integreren ze de ‘leuk / niet leuk’-score van de liedjes, analyseren ze hun bestaande muziekcollectie en meer. Hoe vaker je luistert, hoe persoonlijker en unieker de muziekzenders worden.

Bovendien heeft de muziekservice onlangs een offline afspeelfunctie toegevoegd aan zowel zijn Walkman als Android-smartphone. Met het programma kun je afspeellijsten op je toestel downloaden. Voortaan kun je dus ook van muziek genieten als er geen 3G- of WiFi-verbinding beschikbaar is. Natuurlijk kun je doormiddel van de offline afspeelfunctie ook je batterij sparen en het gegevensgebruik beperken.

Nieuwe abonnees kunnen dertig dagen gratis gebruik maken van het premium-abonnement van Music Unlimited. Voor meer informatie kun je kijken op deze website van Sony, of zie onderstaand filmpje voor meer uitleg.

EDITORS' CHOICE