NIEUWSNedis

NEDIS overgenomen door Datwyler

NEDIS, fabrikant en distributeur van consumentenelektronica en accessoires met o.a. merken als Profigold, Bandridge en König in haar assortiment, wordt overgenomen door het Zwitserse Datwyler. De Datwyler Group heeft zich gespecialiseerd in het leveren van industriële componenten en de distributie van engineering en elektronica componenten en heeft meer dan 40 actieve vestigingen en sales in meer dan 80 landen. De oprichters en eigenaren van NEDIS, Jacob en Jukie Gilad, zijn ervan overtuigd dat de Datwyler Group en de NEDIS Group een perfecte match vormen. Volgens NEDIS wordt de waardeketen met Datwyler als sterke partner versterkt ten gunste van de klant.

De Datwyler Group streeft haar strategie om de online/catalogus distributie uit te breiden consistent na. Op 11 juli j.l. heeft Datwyler een overeenkomst getekend met König Corporate Holding B.V. en Gilad B.V. om het van origine Nederlandse bedrijf, de NEDIS Group aan te kopen als deel van een overdrachtsplan. In afwachting van de overeenstemming met standaard regelgevingen en voorwaarden, staat de volledige afronding van deze overeenkomst gepland voor begin september 2012.


Het uitbreiden van de waardeketen
Door de overname van NEDIS breidt Datwyler Group de waardeketen in online/catalogus distributie van industriële elektronica, automatisering en computer accessoires uit. Tot de dag van vandaag heeft de Group, als online/catalogus distributeur actief onder de merknamen Distrelec, Elfa Distrelec en Reichelt Elektronik, producten in de markt gezet in retailaantallen. Nu wil Datwyler een dubbelrol alsgroothandelaar én distributeur van eigen merken gaan spelen, om haar strategische scope te kunnen verbreden in de toekomst.

Seperate business unit, maar toch synergie op het gebied van purchasing en logistics

De NEDIS Group zal geïntegreerd worden in Datwyler’s Technical Components Division, maar zal blijven opereren als separate business unit onder de gevestigde naam NEDIS. Naast haar expertise op het gebied van procurement heeft NEDIS een modern logistiek centrum met uitstekende uitbreidingsmogelijkheden in ’s-Hertogenbosch te Nederland. Dit biedt mogelijkheden om synergie in inventory management, logistics en procurement te bewerkstelligen. Grotere volumes, schaalvoordelen en strategische synergie die voortkomen uit de overname van NEDIS zullen nog meer waarde toevoegen aan de eerdere overnames van Elfa (2008, Scandinavië en Oost-Europa), Reichelt (2010, Duistland), en de core business van Distrelec. 

Voor meer informatie kun je kijken op de website van NEDIS en de website van Datwyler


EDITORS' CHOICE