NIEUWS

TV kijken steeds vaker niet op TV

Televisieprogramma`s worden steeds vakers `geconsumeerd` op een apparaat anders dan televisie. Maar liefst zeventig procent van de respondenten van een recent onderzoek in veertien landen geeft aan dat zij televisie steeds vaker op smartphones, tablets en notebooks kijken. 

Televisie verliest terrein, maar blijft tegelijkertijd wel de voorkeur behouden: LCD-schermen worden geprefereerd vanwege de hoge kwaliteit van het scherm. Aanbod van zenders en programmamakers is ook steeds meer gericht op het `nieuwe TV kijken`; eerder deze week berichtten we al dat de video-on-demand dienst van Pathé, vooralsnog alleen beschikbaar op televisies van bijvoorbeeld Samsung, zeer binnenkort ook op tablets verkrijgbaar is. 

Overigens blijkt uit het internationale onderzoek (Global TV Replacement Study) van NPD DisplaySearch dat er diverse verschillen per land op te merken zijn. In China, Rusland en Turkije wordt vooral via smartphones gekeken. In Amerika, Engeland en Duitsland zijn tablets en notebooks meer in trek. 

Kijk ook eens op onze Beeld Special


EDITORS' CHOICE