NIEUWSSamsung

Pathe Thuis op Samsung Smart TV


Redactie HiFi.nl | 07 december 2011 | Samsung

Samsung en Pathé presenteerden maandag in het Tuschinski in Amsterdam de mogelijkheden van hun samenwerking. HiFi.nl was erbij.

Pathé speelde al een aantal jaar met het idee om naast de exploitatie van de vele bioscopen die het bedrijf in Nederland heeft ook met een service voor thuis te komen, zo blijkt aan het begin van de presentatie. In Samsung hebben ze de juiste partner gevonden om dat idee uit te voeren. Het Zuid-Koreaanse merk, dat onder de smart tv’s (momenteel vier op de tien verkochte televisies) een marktaandeel van zo’n veertig procent heeft, biedt al diverse diensten via het tv-keuzemenu.

Vanaf nu heb je in dat keuzescherm ook de mogelijkheid uit een groeiend filmaanbod – zonder dat je ervoor naar buiten hoeft. Via de Pathé Thuis app op de Samsung Smart TV selecteer je vanuit je stoel een film uit een lijst variërend van de laatste blockbusters uit de bioscoop, tot filmklassiekers en films die niet eerder op het witte doek te zien waren. Bovendien kun je een groot deel van het aanbod in HD opvragen. Samsung is de exclusieve introductiepartner van de Pathé Thuis-dienst. Nederlanders met een Samsung Smart TV of Samsung Blu-ray speler kunnen nu de Pathé Thuis app gratis downloaden uit Samsung Apps. Vervolgens klik je de app op de TV aan om een film uit te zoeken.

“Samsung voert de TV-markt in Nederland al jaren aan. Een derde van alle LED-TV’s die dit jaar tot nu toe zijn verkocht, is van Samsung,” vertelt Tonnie van Schijndel, Product Manager TV van Samsung Electronics Benelux. “Met de Samsung Smart TV geven we Nederlanders een ervaring die het TV kijken voorgoed verandert. Voor een filmavondje hoeven mensen de deur nu niet meer uit. Want met de Pathé Thuis app kunnen zij kiezen uit vele films. Selecteer op je Samsung Smart TV de film waar je zin in hebt en je kunt ‘m direct bekijken.”

Voor degenen die nog geen Samsung Smart TV hebben, heeft Samsung overigens een aantrekkelijke actie. Wie voor 8 januari 2012 een Samsung Smart TV koopt, krijgt tot € 150 op zijn bankrekening teruggestort én € 50 huurtegoed voor Pathé Thuis.

Samsung ‘Mark the Spot’
Daarnaast introduceerde Samsung maandag nog een app, het aanbod ervan is namelijk vrij groot en neemt snel toe. “De Samsung Smart TV kijkers in Nederland kunnen kiezen uit bijna driehonderd apps die voor de Samsung devices zijn ontwikkeld, zoals de Pathé Thuis app, maar ook Facebook, YouTube, NOS Journaal, Muzu.TV en Buienradar”. Daar komt nu ook Mark the Spot bij, ‘s werelds eerste multiplayer game app voor Smart TV, een met smartphone of tablet (maar ook laptop of pc) te bedienen game om samen met vrienden je topografische kennis te testen.

“De game is mooi in zijn eenvoud”, zegt Rick Fens, Content Manager Samsung Electronics Benelux. “Wie ‘Mark the Spot’ speelt, ziet op de Samsung Smart TV een foto verschijnen. Op de smartphones en tablets van de spelers komt op datzelfde moment een Google Maps wereldkaart in beeld. Elke speler moet op de kaart op zijn smartphone of tablet aangeven waar de foto is genomen. Vervolgens verschijnen op de TV de plekken waar de spelers dachten dat de foto vandaan kwam. Degene die hemelsbreed het dichtst bij de juiste locatie zit, wint. 

In de Samsung App store kunnen mensen met een Samsung Smart TV de multiplayer game ‘Mark the Spot’, ontwikkeld door Samsung Nederland in samenwerking met 24i Media, vanaf januari downloaden.

Kijk voor meer informatie op de website

EDITORS' CHOICE