NIEUWS

Google krijgt patent op besturing reality-bril

De augmented reality-bril lijkt sneller te komen dan verwacht. Google was al een tijdje bezig met het testen van het prototype. Onlangs kwam er informatie naar buiten over de besturingstechniek van ‘Project Glass’, zoals het project genoemd wordt. Google heeft nu patent gekregen op deze techniek. De besturing van de bril verloopt via een trackpad aan de zijkant van de bril. 

Het nieuwe patent is niet alleen afgesloten voor een bril. Volgens Google kan het display verwerkt worden in een bril, hoofdband, helm of andere apparaten die mensen kunnen dragen. De bril wordt niet beperkt tot transparante oppervlaktes. De display kan worden weergegeven door beelden te projecteren op verschillende objecten. Daarnaast kunnen beelden door middel van lasertechniek gelijk op het oog van de gebruiker geprojecteerd kunnen worden.

Google ziet verschillende functies voor de bril. Daarvan zijn temperatuurbepaling, chats, agenda en route-informatie als mogelijkheden genoemd. Daarnaast moet de bril realtime informatie kunnen geven over gebouwen, personen en andere onderwerpen. 

De eerdere patenten die Google heeft gekregen voor Project Glass waren voornamelijk gericht op functionaliteit. Een van deze functies is het opvangen van geluiden en gesprekken. Deze worden vervolgens weergegeven op een scherm, waardoor ook doven gesprekken mee kunnen lezen. Daarnaast heeft Google een patent op de neuwsbrug die voelt of de bril gedragen wordt, een pattent op een draagbaarapparaat met meerdere camera`s en het versturen van data tussen verschillende apparatten.EDITORS' CHOICE