NIEUWS

Google Glasses prototype

Redactie HiFi.nl | 06 april 2012 | Fotografie

Google’s ‘Project Glass’ is nu toch echt officieel: na weken van speculatie heeft Google een prototype van zijn eigen augmented reality-bril door werknemers laten testen.

Het gaat om een futuristische bril waarmee gebruikers live informatie krijgen over alles in hun omgeving. Zo kun je route-informatie krijgen, een telefoongesprek met videobeeld voeren of informatie over gebouwen of personen ontvangen, allemaal voor de ogen van degene die de bril draagt. De informatie wordt verkregen via diensten die Google al in huis heeft, zoals Google Goggles en Google Latitude. De internetcontent wordt geprojecteerd op je netvlies via een lens: Project Glass.

De augmented reality-bril ziet eruit als een metalen zonnebril zonder glazen en is dus boven de ogen geplaatst. Er zit een camera in zodat er foto’s en video’s mee gemaakt kunnen worden. De bril werkt spraakgestuurd. Benieuwd hoe de bril eruit ziet en hoe dit er in het dagelijks leven uit gaat zien? Google zette een video online waarin de augmented reality-bril gebruikt wordt. Of en wanneer de brillen daadwerkelijk op de markt komen is nog maar de vraag. 

 


EDITORS' CHOICE