NIEUWSOnkyo

E-Onkyo muziek service verzorgt Dolby TrueHD audio

Eind deze maand gaat Onkyo muziek aanbieden in Dolby TrueHD formaat. Hierdoor wordt het mogelijk om muziek te downloaden in 5.1 surround formaat. Dit kan niet alleen op je computer, maar zelfs gelijk op de nieuwe Onkyo AV-receivers TX-NR717 en TX-NR818

Dolby TrueHD is een relatief nieuw audioformaat dat met name bekend is van blu-ray. Door de hoge kwaliteit, 24-bit/96 kHz op acht kanalen en 24-bit/192 kHz op 6 kanalen, worden bijna alle soundtracks op blu-ray opgenomen in Dolby TrueHD. 

Sinds 2005 is de E-Onkyo music store online. Deze muziekwinkel heeft inmiddels een database van ruim 60.000 nummers. Hiervan zijn er nu rond de 1.500 in hoge kwaliteit, dat wil zeggen 24-bit/96kHz of hoger. In eerste instantie worden er 100 albums uitgegeven in het Dolby TrueHD formaat. De prijs van een album zou rond de 30 euro komen te liggen. Vergeleken met bijvoorbeeld de iTunes store een hoge prijs, maar het is vergelijkbaar met cd-releases in Japan. 

Eind mei gaat de muziekdienst van start in Japan. In de herfst zou Dolby TrueHD wereldwijd beschikbaar moeten zijn op je computer of Onkyo receiver. De eerste beschikbare albums komen van high-resolution labels. Dit zijn onder meer Octavia, Nishimura, 2L en Pony Canton.

Kijk ook eens op de Special Page van Onkyo.

Het is de hele maand Beeldmaand op HiFi.nl! Je vindt de items dagelijks op de voorpagina, op onze Beeld Special, en via de tag Meimaand Beeldmaand.

EDITORS' CHOICE