NIEUWSOnkyo

Onkyo brengt twee nieuwe receivers uit


Redactie HiFi.nl | 27 maart 2012 | Onkyo

Onkyo brengt twee nieuwe ‘feature-packed’ receivers op de markt: De TX-NR717 7.2 Channel Network Receiver en de nog krachtigere TX-NR818 7.2 Channel Network Receiver.

Met deze nieuwe producten wil Onkyo home cinema-liefhebbers kwaliteit en waar voor het geld bieden. De receivers zijn THX-gecertificeerd, iets dat voorheen werd beschouwd als een eersteklas technologie, maar inmiddels beschikbaar tegen acceptabele prijzen.

De TX-NR818 heeft ingebouwde Audyssey MultEQ XT32 kamerakoustiek correctie, door Onkyo beschouwd als hun meest geavanceerde technologie tot nu toe. Daarnaast heeft het model drie zeven-kanaals uitbreidingssystemen, met DTS Neo:X Dolby Pro Logic IIz en Audyssey DSX. Deze geven een zeer realistisch geluid om de beleving van muziek, film en games te vergroten. De TX-NR717 is uitgerust met Audyssey DSX en Dolby Pro Logic IIz.

Een andere nieuwe functie zal vooral smartphone-gebruikers aanspreken. In het front-panel van beide receivers bevindt zich een Mobile High Definition Link HDMI poort. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om bestanden die zijn opgeslagen op de telefoon af te spelen.

Onkyo is de eerste op de markt die gebruik maakt van InstaPrevue technologie, dat video thumbnails toont van de aanwezige content op apparaten die zijn aangesloten via HDMI. Dit maakt navigeren eenvoudiger.

Beide receivers hebben full 3D video support, en DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD audio decodering. Ze krijgen het THX Select 2 Plus certificaat vanweg Onkyo’s welbekende WRAT versterker technologie. De TX-NR818’s exclusieve “dual core engine” maakt gebruik van een HQV Vida VHD 1900 video processor voor soepele en nauwkeurige 1080p upscaling. Beide units zijn voorzien van Burr-Brown 192 kHz/24-bit DAC`s op alle zeven kanalen.

Ook geven de receivers mogelijkheid tot het streamen van muziek via diensten als Spotify en Simfy, en geven ze toegang tot een grote selectie van internetradio zenders. Ook kunnen de receivers bestuurd worden via een afstandsbediening app voor iPhone of Android.

De Onkyo TX-SR717 is verkrijgbaar voor 799,99 pond. De TX-NR818 is verkrijgbaar voor 999,99 pond. Prijs en beschikbaarheid voor de Nederlandse markt is nog niet bekend gemaakt.

EDITORS' CHOICE