NIEUWS

Filmpjekijken weektip: Sean Penn

Het is geen ál te beste week in bioscoopland. De films die deze week in première gaan, kunnen niet op de hoge cijfers rekenen die vorige week aan de nieuwe releases uitgedeeld werden. Om die reden hebben we vandaag als weektip een film die eind april uitkwam, maar nu nog volop in de bios te vinden is: This Must Be the Place, met tweevoudig Oscar-winnaar Sean Penn. 

Penn speelt Cheyenne, een ex-rockster. Op zijn vijftigste oogt hij nog steeds zeer gothic, en slijt hij zijn pensioen verveeld in Dublin. De dood van zijn vader, met wie hij amper contact had, leidt hem naar New York. Daar ontdekt hij diens ietwat aparte obsessie: zich te kunnen wreken op een ex-nazi voor de vernedering waar hij lang geleden het slachtoffer van was. Cheyenne beslist deze queeste voort te zetten en gaat op expeditie dwars door Amerika.

"This Must Be The Place wordt, naast Penn, gemaakt door de prachtige beelden. Ieder shot is raak van de Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino. Vooral in het tweede deel van de film portretteert hij de Amerikaanse omgeving. Het zijn de plaatsen waar Sorrentino als kind in Italië zo van hield. Een pompstation in de droge vlakte, troosteloze motels en de cafés met bars waar geen einde aan lijkt te komen."

"Je hebt het vaker gezien, maar zelden zo mooi en met Cheyenne als twist, die de beelden nog eens van extra kleur voorziet. Bij elkaar opgeteld goed voor een aangename sfeer, maar af en toe zijn de beelden te gerekt. Voor een snelle film, waarin veel gebeurt, ben je bij This Must Be The Place sowieso niet aan het juiste adres. Het is een trage kijkervaring, niet in de laatste plaats omdat Cheyenne zo’n slome is. Dat versterkt elkaar nogal."

Lees de volledige recensie hier

Voor de actiefans en liefhebbers van Jason Statham (waarschijnlijk dezelfde mensen) hebben we uiteraard ook nog een tip rond een film die wel vanaf vandaag in de bioscoop te vinden is: Safe.

In Safe mag `The Stath` voormalig politieagent Luke Wright spelen, die -uiteraard- tot de redding komt wanneer een jong Chinees meisje hulp nodig heeft. Heel verrassend heeft de film een bijzonder dun verhaal, maar "gelukkig maakt de actie veel goed. Met Statham als zeer geschikte man voor deze rol, en een cast waar je als regisseur trots op mag zijn. Genoeg actiescènes waar de kijker die z`n hersens uitschakelt van zal genieten..". Lees de hele recensie hier.  

(klikbaar)

HiFi.nl heeft de Meimaand omgedoopt tot Beeldmaand
Lees er hier meer overof kijk op onze redactionele Beeld Special

EDITORS' CHOICE