NIEUWSNAD

Opening KNX Experience Home Antwerpen


Rebecca Seunis | 17 maart 2012 | NAD

Het KNX Experience Home opende 15 maart zijn deuren in hartje Antwerpen. Dit huis rondom Domotica gaat een stapje verder dan de klassieke showroom. HiFi.nl mocht bij de opening van dit bijzondere concept aanwezig zijn.

Bij binnenkomst wordt het concept eerst kort toegelicht. Het gaat hier niet om een normale showroom die toegankelijk is voor passanten of de zogenaamde ‘eindklanten’: een multifunctioneel huis met daarin alles wat te maken heeft met de integratie van hedendaagse technologieen in residentiële omgevingen. Een geïnteresseerde eindgebruiker, architect, aannemer of projectontwikkelaar kan hier mogelijk zelfs een weekendje gaan verblijven, zodat de technologieën in dit huis volledig ervaren kunnen worden.

De KNX Experience Home is een initiatief van zeventien bedrijven en meerdere sectoren komen dan ook aan bod, waaronder verlichting, verwarming, interieur, AV Integratie/Custom Install en natuurlijk Domotica. Doel van het KNX Experience Home is laten zien dat KNX ook goed toepasbaar is voor residentiële doeleinden. KNX is de enige wereldstandaard voor de automatisatie van gebouwen. Het is een niet-merkgebonden systeem waarvoor meer dan tweehonderd fabrikanten wereldwijd producten en toepassingen maken.


Na een korte rondleiding is al snel duidelijk dat het hier niet gaat om een gauw in elkaar geknutselde showroom, maar om een prachtig, volledig ingericht en instapklaar pand met werkende douche, toilet en keuken. En uiteraard heel veel apparatuur, zoals een thuisbioscoop van NAD, inbouw speakers van KEF, Hantarex flatscreens, roomcontrollers van Basalte en meer. Het is de bedoeling dat het huis flexibel blijft, en met de tijd meegaat. Over een paar jaar zul je er niet meer dezelfde producten aantreffen als nu, maar blijft het huis voor dezelfde doeleinden relevant.

AND Benelux is ook prominent aanwezig op de KNX Experience Home. Onder andere met NAD modellen omdat die volledig ontworpen zijn voor integratie met domoticasystemen zoals KNX. In de bibliotheek van het huis bevindt zich een thuisbioscoop met NAD T757 AV-receiver en T567 3D-blu-ray-speler, aangesloten op DALI Lektor Phantom inbouwspeakers en een Infocus SP8602 home cinema projector. 

Met de deelname aan het KNX Experience Home wil AND Benelux haar klassieke AV-dealers, die open staan voor totaalintegratie, in contact brengen met KNX-domoticaspecialisten. Op die manier ontstaat er voor beide partijen een win-win-situatie. Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met AND Benelux voor meer informatie of rechtstreeks met het KNX Experience Home via de website

Alle apparatuur in dit huis is op elkaar afgestemd en het wordt de klant zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Zo kun je met RedEye iedere smartphone of tablet omvormen tot een persoonlijke universele afstandsbediening, waarmee alle KNX-producten bediend kunnen worden. In de woonkamer een filmpje kijken, hem pauzeren en boven in de slaapkamer weer verder kijken? Geen probleem, het kan allemaal via dit systeem.

Zomaar binnen lopen is er jammer genoeg voor de liefhebber niet bij. Dit huis is geen showroom, het is een experiment. Maar het is op de eerste plaats – zoals de naam doet vermoeden - een ‘experience’.

Voor meer informatie kun je terecht op de website.

MERK

EDITORS' CHOICE