NIEUWS

Blaudzun ambassadeur Record Store Day


Redactie HiFi.nl | 01 maart 2012

Blaudzun is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day, de internationale feestdag in de platenzaak die in 2012 op 21 april wordt georganiseerd. Wereldwijd doen er inmiddels duizenden platenzaken aan het event mee, de internationale rol van ambassadeur wordt ingevuld door Iggy Pop.

Daarnaast heeft Spinvis speciaal voor Record Store Day een lied geschreven over vinyl, genaamd B-kantje. Het lied zal alleen op 21 april gratis op 7” te verkrijgen zijn. Op Record Store Day worden zeer exclusieve platen uitgebracht die alleen op die dag in de onafhankelijke platenzaak te krijgen zijn. Ook treden nationale en internationale artiesten op in de platenzaken, om hun steun te betuigen aan dit fenomeen.

Blaudzun, Nederlands ambassadeur Record Store Day 2012 ((c) Heidi Arts)

Blaudzun bracht begin dit jaar zijn zeer goed ontvangen album Heavy Flowers uit en zal op Record Store Day zijn oude album Seadrift Sound Machine op vinyl uitbrengen. “Ik vind dat we de platenzaak moeten koesteren. Het is echt jammer als ze verdwijnen. Internet en de winkel kunnen heel goed naast elkaar bestaan,” zegt Blaudzun tegen 3voor12. Op Record Store Day zal Blaudzun een tour doen langs verschillende platenzaken.

Spinvis ((c) Vera de Kok)

Naast Blaudzun en Spinvis zullen tal van Nederlandse artiesten een tour doen langs de platenzaken: Moss, Go Back To The Zoo, Case Mayfield, Jungle By Night, Avant La Lettre, Chef’s Special en vele anderen. Er zullen meer dan honderd speciale vinyl releases worden uitgebracht van onder andere David Bowie, the Shins, Abba en Caro Emerald. De releases worden komende maand via de website bekend gemaakt, evenals de instore optredens. 

Spinvis over zijn ode aan het vinyl, B-kantje, aan 3voor12: “Je koopt een single en je krijgt er een gratis cadeau bij. In het digitale tijdperk verdwijnen ze, maar er is een rijke geschiedenis aan bonusliedjes die uiteindelijk grotere hits werden dan de oorspronkelijke single”. De exclusieve single zal gratis en alleen verkrijgbaar zijn op Record Store Day in de onafhankelijke platenzaak.

Kijk voor meer informatie op de website van Record Store Day

Iggy Pop, internationaal ambassadeur Record Store Day 2012 ((c) Kris Krug)

EDITORS' CHOICE