NIEUWSElipson

ISE 2012: Elipson


Redactie HiFi.nl | 02 februari 2012 | Elipson

Als je op de ISE langs de stand van AV-Tunes loopt, kun je de hippe bollen van Elipson niet missen. We kennen ze natuurlijk al, maar de Planet familie is inmiddels compleet, nu de bijbehorende subwoofer ook verkrijgbaar is. Zeker weer een bezoekje waard dus.

Maar voor we bij de ontwikkelingen bij Elipson uitkomen, stonden er ook een aantal andere merken op de stand. Bijvoorbeeld het Deense Tangent, met de onderstaande Fjord zoals ontworpen door Jacob Jensen. De Tangent Fjord is een compact systeem met CD-speler, radio en docking station. 

Een detail van de Tangent Fjord, waar onderstaand filmpje meer over laat zien (PHOTO40)

Ook speelden we even met een setje van Eltax, een docking station met bijbehorend speakerpaartje. Het betreft een `microsysteem` voor iPod of iPhone, leverbaar in hoogglans zwart of wit. Totaalprijs met luidsprekers bedraagt 249,- euro inclusief afstandsbediening bijgesloten. Je krijgt voor dat geld een speakersysteem met 15 Watt RMS stereo output, dat zoals de meeste systemen ook fungeert als lader voor iPhone/iPod. De woofer van het systeem is een 3,5" full range, met een 1" soft dome tweeter. 

Deze foto van het Elax systeem maakten we voor de live verslaggeving via Twitter. Kijk in de Twitter timeline van @HiFinl voor een beeldimpressie van de afgelopen drie dagen

Terug naar Elipson, in Nederland geïmporteerd door AV-Tunes. In het midden van de stand, tussen de vrolijke Planet L speakers die de voorpagina al sieren, stond namelijk ook de Elipson Music Center of MC1 opgesteld. En we troffen er de Planet Sub aan, die voor de versterking moet zorgen. Deze subwoofer kan een aanvulling zijn voor de Planet M speakers, maar vormt ook een uitstekend systeem met de Music Center en bijvoorbeeld twee Planet L bollen. Een krachtige 200 Watt klasse D versterker en een 20 cm woofer zorgen voor een sub laag tot 30 hz. De Planet Sub is cylindrisch en meet 31,6 cm (diameter) bij 40 cm (hoogte).

Elipson Planet Sub

De Elipson Music Center is vervaardigd uit aluminium en meet 33 cm (diameter) bij 7,3 cm (hoogte). De MC1 is een systeem dat zich laat inzetten om alle muziek in huis af te kunnen spelen; vanaf de PC, het netwerk of vanaf je iDevice zoals iPod of iPad, de MC1 kan ermee overweg. Daarna accepteert de grote aluminium puk ook CD`s, en kan er radio mee ontvangen worden. De versterking vindt plaats door middel van ICEpower® van Bang & Olufson, en een USB dongle is inbegrepen om muziek vanaf je bron(nen) te kunnen streamen. In het foto-album links van dit bericht vind je overigens meer afbeeldingen van de MC1. 

De Elipson Music Center torent boven de stijlvolle zwarte subwoofer uit (PHOTO40)

Verdere specificaties:

- frequentie bereik: 20 - 20000 Hz
- vermogen RMS 4 Ω: 120Watt
- vermogen RMS 8 Ω: 60Watt 
- voltage: 110-220 V / 220-240 V AC-200W 

Inputs van de MC1 zijn Aux 1, Aux 2, Optical, Wireless en USB, outputs pre-amp, hoofdtelefoon, subwoofer en speakers. Qua tuner heb je de keuze uit DAB III, DAB L band, DAB +, analoog FM en AM. De MC1 kost 1499,- euro. De Elipson Planet L en Planet M heb je respectievelijk voor 449,- en 700,- euro per paar. In alle gevallen is de stand optioneel verkrijgbaar. De Planet Sub verwisselt voor 449,- euro van eigenaar.

Nu het aanbod van Elipson aangevuld is met de subwoofer, kun je een home cinema opstelling maken met de Planet M speakers (of eventueel met een combinatie van de M en zijn grote broer, de L?) en de mooi vormgegeven sub, in een 2.1 of 5.1 opstelling (de Planet M is ook los verkrijgbaar). De Elipsons zijn al eens beluisterd op de redactie, en deze worden binnenkort ook aangevuld met de nu leverbare subwoofer. De Music Center moet ook snel maar eens onze kant opkomen voor een uitgebreidere kennismaking, bovenstaande opstelling in combinatie met de subwoofer beloofde veel goeds...

PHOTO40

EDITORS' CHOICE