NIEUWSPS Audio

Meer digitale post van PS Audio

Redactie HiFi.nl | 26 februari 2012 | PS Audio

Gisteren brachten we de dagelijkse blogberichtjes die Paul McGowan van PS Audio schrijft nog eens onder de aandacht. In zijn stukje van zaterdag sprak hij over de waargenomen trend dat hifi steeds vaker kant-en-klaar aangeschaft wordt, en er minder interesse schijnt te zijn in zelfbouw en een eigen, unieke samenstelling van een systeem. Vandaag zijn aangekondigde tegenhanger. 

In Paul`s Post van zondag fantaseert hij namelijk over zelfbouwmogelijkheden die ontstaan wanneer een fabrikant als PS Audio als product slechts een behuizing af zou leveren. Een startpunt waar je als hifi-liefhebber zelf een route vandaan kunt plannen, om tot een eindproduct te komen dat minstens zo uniek is als een compleet systeem van zelf gekozen componenten. 

Een centrale voeding? OK. Maar apart voor ieder onderdeel kan ook. Streaming? Een DAC? Beiden? Simpele, goedkope bedrading of het high end echte werk? Je bent volledig vrij een dergelijk apparaat zelf vorm te geven; een kluspakket om je vingers bij af te likken...

"Cool to dream a little once in a while."

 

Tentlabs bood jaren geleden bijvoorbeeld bovenstaande zelfbouw CD-speler. Het betrof een compleet pakket dat alle onderdelen bevatte om het apparaat zelf samen te stellen, met uitgebreide handleiding. Alle elektronica werd ondergebracht op modules, die volledig gebouwd en getest geleverd werden. Ook bovenstaande behuizing werd meegeleverd.

 Je kunt je op de website van PS Audio toe laten voegen aan het mailbestand voor de dagelijkse berichten, en er tevens een archief vinden van eerdere posts.

MERK

EDITORS' CHOICE