NIEUWSPS Audio

Post van PS Audio

Redactie HiFi.nl | 25 februari 2012 | PS Audio

In de redactiemail ontvangen we dagelijks een bericht van Paul McGowan, de P in PS Audio. Hij plaatst iedere dag een post, variërend van persoonlijke mijmeringen tot algemene waarnemingen van trends in de hifi, waarbij innoverende merken of producten, en interessante of opvallende ontwikkelingen de revue passeren. 

Op die serie korte, dagelijkse berichtjes kun je je `abonneren`, door je aan te melden voor zijn nieuwsbrief. Eerder plaatsten we al eens één van de berichten van Paul, die we overigens een tijd terug voor een interview voor onze spreekwoordelijke microfoon kregen.

In zijn bericht van vandaag schrijft Paul over de huidige trend in de hifi om apparatuur simpel, compleet en kant-en-klaar samengesteld te krijgen. De post, getiteld Simple & Easy, behandelt daarmee de verschuiving van “hi-fi assemblers and tweaks” naar een mentaliteit die zich beter laat omschrijven als “gimme it all finished”.

Cambridge Audio One, een voorbeeld(je) van een totaaloplossing

Paul is van mening dat, waar audiofielen voorheen toch vooral alle recensies bijhielden en uitgebreid met hun vrienden discussieerden om vervolgens zelf aan de slag te gaan om een uniek systeem samen te stellen, er nu veel meer aandacht is voor alles-in-één sets en systeem die over de gehele linie dé oplossing bieden. Geen zelfbouw, geen unieke samenstellingen, geen aanpassingen met tweaks, kabels of versterkers voor, achter, midden, onder, boven of eind. 

Eigenlijk is het zonde, omdat juist het unieke van het eindresultaat zo interessant is. Toch is hij over deze verschuiving te spreken. "I actually think this is a good trend and one that I support." Maar voor de liefhebbers die het toch liever allemaal zelf doen, belooft hij morgen een bericht voor diegenen in het `oude kamp`.

Lees hier ook ons interview met Paul McGowan

Je kunt je op de website van PS Audio toe laten voegen aan zijn mailbestand, en er tevens een archief vinden van eerdere posts. Morgen zullen we zeker zijn vandaag aangekondigde bericht afwachten!

MERK

EDITORS' CHOICE