NIEUWS

Tentlabs zelfbouw cd-speler

Redactie HiFi.nl | 14 september 2006

(ingezonden mededeling)

Zelfbouw met high-end resultaat

Na een intensief jaar van ontwikkelen levert Tentlabs vanaf Oktober een heuse zelfbouw CD speler. Het betreft een compleet pakket dat alle onderdelen bevat om tot een klinkend resultaat te komen. Alle elektronica is ondergebracht op modules, die volledig gebouwd en getest geleverd worden. Om het geheel af te ronden wordt een zelfbouw behuizing meegeleverd. Een uitgebreide bouwhandleiding staat garant voor een succesvol eindproduct.

De speler is opgebouwd rondom het Philips CDpro loopwerk. De speciaal door Tentlabs ontwikkelde DA converter wordt gevoed via de I2S interface, ongevoelig voor jitter. De hoofdklok is de befaamde Tentlabs XO-module, ondergebracht op het DAC board. Het loopwerk opereert in slave modus. De PCM1704 DAC chips opereren in non-oversampled mode, hetgeen rust en resolutie brengt in de weergave. De in totaal 12 gestabiliseerde voedingen garanderen stabiliteit en lage overspraak. De uitgangstrap is een uniek Tentlabs ontwerp, met een E88CC als transimpedantieversterker. Hiermee wordt een zeer lage ingangsimpedantie voor de PCM1704 gecombineerd met een zeer lineaire versterking die de uitgang tot de gewenste 2V brengt. Efficiënte voedingen met ringkerntrafo’s en een display unit ronden het geheel af. De speler heeft tevens een digitale uitgang en krijgt optioneel een USB ingang, middels een extra module die later leverbaar wordt. Deze optie maakt het mogelijk PC audio af te spelen via de DA converter van de CD speler. Geheel in Tentlabs’ traditie zal hierbij veel aandacht besteed worden aan het onderdrukken van de jitter, die USB interfaces eigen zijn.

Een eerste test in het blad Music Emotion heeft de speler inmiddels probleemloos doorstaan: "de plaatsing was van zeer hoge kwaliteit, gaat hoogoplossend te werk, met daaraan gekoppeld rust en autoriteit" , “de laagweergave was zonder meer fenomenaal en de stage kent weinig concurentie" en “blijkt ondanks de relatief lage prijs een megaster te zijn".

Prijs:
De zelfbouw speler heeft een verwachte verkoopprijs van 2495 euro.

Meer info via: 
www.TentLabs.com
Tel.: 040 2130 186.


EDITORS' CHOICE