NIEUWSArcam

Een Arcam SuperDAC in Full Metal Jacket

Redactie HiFi.nl | 14 januari 2012 | Arcam

Bij Arcam bestaat het belangrijkste nieuws uit de introductie van een DAC. Niet de opvolger van de populaire rDac, maar een 43,3 cm brede cost-no-object SuperDAC in de FMJ serie. Volgens de vertegenwoordigers van Arcam een dac die de confrontatie met andere dac`s tot 5000 euro met vertrouwen tegemoet kan zien. De prijs van dat moois moet ergens rond de 2500 euro komen te liggen.

De D33 - want onder die naam gaat de dac door het leven - maakt gebruik van twee 24bit/192kHz Advanced Segment Delta-Sigma Burr Brown dac IC`s en accepteert via de coaxiale digitale ingangen signalen tot 24bit/192kHz. Aangesloten via een optische TosLink kabel is dat beperkt tot 24bit/96kHz. Twee verschillende USB-inputs - een galvanisch gescheiden Class 1 asynchrone input en een Class 2 USB 2.0 High Speed (480 Mbit/s) input - moeten het maximale uit een aangesloten PC of Mac halen.


We hebben kunnen luisteren naar de SuperDAC op Totem luidsprekers en verbonden met AudioQuest bekabeling en moeten zeggen dat we aardig onder de indruk zijn. Natuurlijk kunnen we onder show-omstandigheden geen absoluut oordeel vellen dus... hebben we maar meteen een testexemplaar aangevraagd. Binnenkort meer over de D33 SuperDAC op HiFi.nl.Op de website van Arcam kun je al enkele specificaties van de D33 lezen. Eerder schreef HiFi.nl over nog een nieuwe telg die tijdens de CES 2012 werd geïntroduceerd: de Arcam rPac.

MERK

EDITORS' CHOICE