Monitor Audio op ISE 2012

Monitor Audio introduceerde niet één, maar twee nieuwe producten. Zo is er de nieuwe CWT (Ceiling Wall Trimless) Serie. Deze luidsprekers zijn speciaal ontwikkeld om in plafond of muur te installeren. Ook is er de nieuwe SoundFrame 3, de nieuwste telg van de SF-serie. De modellen werden op de ISE voorgesteld.

Met de Ceiling/Wall Trimless Serie biedt Monitor Audio dé oplossing voor een onzichtbaar geluidssysteem van topkwaliteit. De CWT-luidsprekers zijn speciaal ontwikkeld om in plafond of muur te installeren (bijvoorbeeld als surround). Tegelijkertijd zijn het wel plafondluidsprekers van echte Monitor Audio-kwaliteit... De CWT140 heeft een 100 mm MMP-laageenheid, de CWT160 een 150 mm en de CWT180 een 200 mm. De coaxiaal gemonteerde 25 mm gouden C-CAM-hoogeenheid is 15° draaibaar in alle richtingen, zodat voor elke gewenste luisterpositie de optimale weergave is in te stellen. Door de speciale bouwwijze zijn de CWTs minder dan 10 cm diep en ruim 25% compacter dan vergelijkbare luidsprekers. De ‘randloze’ metalen grille (naar keuze vierkant of rond) wordt magnetisch bevestigd en kan in elke gewenste kleur worden geschilderd. Door deze eigenschappen zijn de CWT-luidsprekers eenvoudig en onzichtbaar in elk plafond of elke muur te installeren. De Monitor Audio Ceiling/Wall Trimless Serie is vanaf januari 2012 leverbaar in de kleur ‘primer’. De verkoopprijzen zijn (per stuk): CWT140 140 euro, CWT160 170 euro en CWT180 200 euro. De Monitor Audio SoundFrame 3 is de nieuwste in de al meermalen bekroonde SF-serie: de superdunne luidsprekers die er uitzien als een prachtig schilderij, maar dezelfde weergavekwaliteit bieden als ‘normale’ Monitor Audio-luidsprekers. De SF3 2-weg luidspreker is ontwikkeld als bijpassende achterluidspreker voor de SF1 en SF2. Maar twee SF3’s - gecombineerd met een aparte sublaagluidspreker – vormen ook een volledig systeem. De 25 mm gouden C-CAM-hoogeenheid is 15° draaibaar in alle richtingen zodat voor elke locatie een optimale weergave mogelijk is. De 200 mm RST-laageenheid (uit de toplijn luidsprekers) zorgt voor een krachtig laag.

De unieke luidsprekerbehuizing van slechts 88 mm diep is er in een ‘op de muur’- en een ‘in de muur’-uitvoering. Een belangrijke eigenschap is ook dat de modellen supereenvoudig zijn te installeren. De behuizing wordt omlijst door een hoogglanzend zwart of wit gelakt ‘frame’, zodat de SF3 er niet meer als een luidspreker uitziet! Er is ook een speciale mat-witte uitvoering (behuizing en lijst): overschilderbaar in elke gewenste kleur. De stoffen grille is leverbaar in zwart en wit. De Monitor Audio SoundFrame 3 is vanaf januari 2012 leverbaar in mat zwart of mat wit met een bijpassende lijst in hoogglanzend zwart of wit pianolak of in mat wit ‘primer’. De verkoopprijs van de SF3 In-Wall is 275 euro en SF3 On-Wall kost 275 euro.

Voorpaginafoto: PHOTO40


EDITORS' CHOICE