NIEUWSTeufel

Teufel introduceert home cinema sets

Redactie HiFi.nl | 26 januari 2012 | Teufel

Teufel introduceert twee zeer betaalbare home cinema sets, de Viton 51 en Viton 71. De sets bieden ambitieuze home cinema starters de kans om ook met een kleiner budget een hoogwaardige 5.1 of zelfs 7.1 set aan te schaffen.

Daarmee wordt de stap naar een serieuze home cinema sound makkelijker dan ooit tevoren. Zoals de naam al doet vermoeden is de Viton 51 een 5.1 set en betreft de Viton 71 een 7.1 setup. Basis voor de beide Viton sets is de VT 11, de voordelig geprijsde 2-kanaals luidspreker die Teufel afgelopen zomer introduceerde en welke voor zowel de front als rear speakers van de Viton 51 & 71 sets wordt ingezet. Een 130 mm midrange woofer en een 25 mm stoffen tweeter zorgen bij een vermogen van 80 Watt voor een stevige sound en een realistische surround weergave.

De center speaker van beide sets betreft de nieuw ontwikkelde VT 12, die met zijn twee 130 mm midrange woofers en een 25 mm stoffen tweeter voor zeer goede spraakweergave en een levendig geluid aan de frontzijde zorgt. Met een belastbaar vermogen van 140 Watt bouwt de in gesloten MDF-behuizing gebouwde driver genoeg reserves op voor een volwassen home cinema geluid.

Vanzelfsprekend mag bij een home cinema set een krachtige subwoofer niet ontbreken. De US 5110/SW zorgt met zijn 285 Watt en een 250 mm cellulose woofer voor een aardse bas tot 34 Hz (-3 dB). Waardes die je in deze prijsklasse nauwelijks van de concurrentie mag verwachten. Voor de optimale afstemming op de ruimte is bovendien de Phase in te stellen. Met een energieverbruik van slechts 0,3 Watt in standby voldoet de US 5110/1 SW ruimschoots aan de EU-wetgeving en daarmee zijn de Viton 51 & 71 sets dubbel voordelig voor de portemonnee: bij de aanschaf en in het alledaagse gebruik. De sets bieden ambitieuze home cinema starters de kans om met een beperkt budget een hoogwaardige en zeer krachtige 5.1 of zelfs 7.1 set te verkrijgen, die moeiteloos ruimtes tot 30 m² met geluid vult.

Verkrijgbaarheid en prijs 
De Viton 51 & 71 zijn leverbaar in tijdloos zwart en zijn per direct verkrijgbaar via de online Teufel shop voor respectievelijk € 499,99 en € 599,99. Meer informatie, waaronder technische specificaties, is te vinden op de Viton 51 en Viton 71 productpagina’s. Daarnaast heeft Teufel ook een HiFi.nl Special Page

MERK

EDITORS' CHOICE