NIEUWSTeufel

Teufel VT 11: maximale techniek, minimale luxe

Redactie HiFi.nl | 13 juli 2011 | Teufel

De Berlijnse audio specialist Teufel introduceert de VT 11 Stereo Set, een compact setje speakers dat volgens Teufel een verrassend volwassen geluid produceert. Bij de ontwikkeling van de VT11 speaker was er één centraal uitgangspunt: maximale techniek, minimale keuze.

De VT11 heeft geen hoogglans afwerking, je kunt niet kiezen uit verschillende kleuren, er is geen poespas, maar simpelweg hoogwaardige akoestische bouwonderdelen die zijn verwerkt in een zakelijk en strak jasje. De compacte VT 11 speakers passen in de meest uiteenlopende inrichtingen. De vorm blijft onopvallend, maar biedt karakter- en kwaliteitselementen: afgeronde kanten, afneembaar frontje en een degelijk aansluitpaneel voor kabels met een dikte tot 4 mm².

Ondanks de compacte afmetingen van slechts 20 x 15,6 x 26 cm (L x B x H), zorgt de VT 11 met 130 mm mid-range woofer in reflexbehuizing voor een pittige basweergave. De hoge tonen worden door een 25 mm tweeter geproduceerd.  De VT 11 Speaker Set is volgens Teufel voor vele situaties geschikt: als startersset, als upgrade van de speakers van een bestaand minisetje of als onderdeel van een Multi-room installatie in combinatie met de Teufel RearStation 4.

De nieuwe VT 11 Stereo Set is beschikbaar in het zwart en per direct verkrijgbaar via de Teufel online shop voor 99,99 euro. Meer informatie, waaronder technische specificaties, is te vinden op de website van Teufel.

MERK

EDITORS' CHOICE