NIEUWSDevialet

D&D Audio in Las Vegas

Redactie HiFi.nl | 19 januari 2012 | Devialet

De Nederlandse importeur D&D Audio zag vorige week diverse van de merken onder zijn paraplu vertegenwoordigd op de CES in Las Vegas, waar onder meer de prijswinnende Devialet D-Premier en de nieuwe, op de AV-NU voorgestelde Arabesque Mini’s van Crystal Cable te bewonderen waren.

Op korte termijn plannen we een afspraak met de importeur in de persoon van Hennie Dolleman om de recente en toekomstige ontwikkelingen van deze merken en D&D Audio zelf in een mooi artikel samen te vatten, en daar kijken we bij dezen alvast op vooruit – door terug te blikken op de presentatie van Crystal Cable en Devialet in de showruimtes van de CES.

De Devialet D-Premier werd in de inleiding al genoemd, en niet zonder reden. De elegante versterker won een CES 2012 Innovation Award in de categorie High Performance Audio. We schreven er eerder ook een uitgebreide recensie van; "de Devialet D-Premier heeft in de (te) korte kennismakingsperiode zoveel indruk gemaakt op mij en de rest van mijn huisgenoten, dat we de Française met pijn in het hart weer aan de importeur meegaven. Mocht ik ooit een prijs in de loterij winnen dan weet ik in ieder geval waar een gedeelte van de winst naar toe gaat… Een schoonheid in zowel prestaties als verschijning." Een weinig verhullend compliment van de auteur, die duidelijk met de jury van de CES Innovation Awards op één lijn zit. 

Crystal Cable bracht de bijzondere Arabesque Mini`s mee voor doorlopende demonstraties in het Venetian Hotel. Was het vorig jaar het prototype dat in Vegas voor het eerst werd voorgesteld, afgelopen week konden de bezoekers kennismaken met het eindresultaat van een ontwikkeling die al ingezet werd met de in 2009 geïntroduceerde Arabesque Glass Master. Aangezien glas echter geen optie is voor compacte behuizingen, werd aluminium gebruikt om de Mini te kunnen bouwen. Omdat we de monitorspeakers in Utrecht al tegenkwamen, kun je er hier meer over lezen. 


EDITORS' CHOICE