NIEUWSPioneer

Nieuwe netwerkspelers Pioneer

Redactie HiFi.nl | 04 januari 2012 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer lanceert twee netwerkaudiospelers van hoge kwaliteit, die luisterplezier een hele nieuwe dimensie moeten gaan geven. De Pioneer N-50 en N-30 ondersteunen AirPlay van Apple en men kan er muziekbestanden van verschillende bronnen en bestandsformaten mee afspelen, zoals hogeresolutie-audio van 192 kHz/24 bit.

"Muziekliefhebbers willen van hun audiocollectie genieten uit hun muziekbibliotheek, maar ook online. En dat met de best mogelijke geluidskwaliteit. Met deze eis in het achterhoofd ontwikkelde Pioneer netwerkaudiospelers die de luisteraar een hele nieuwe ervaring geven. Hun grote troef? Je kunt muziekbestanden spelen vanaf elke denkbare opslaglocatie (PC, NAS, HDD, iPod/iPhone/iPad of USB) én naar Internet-radio luisteren van over de hele wereld", zegt Ronald De Wilde, PR-Manager van Pioneer Benelux. "Voor de N-50 integreerden we bovendien asynchrone USB DAC-functionaliteit en DSP-verwerking. In combinatie met geselecteerde componenten en ontwerpdetails zorgen we er zo voor dat de veeleisende audiofiel waar voor zijn geld krijgt."

Pioneer N-30

De N-50 en N-30 hebben een tijdloos en stijlvol ontwerp. Een knap aluminium front met een kleurenscherm van 2.4 inch en minimalistische bedieningsknoppen geven de netwerkspelers een hoogwaardige uitstraling.

De Pioneer N-50 en N-30 zijn DLNA-gecertificeerd (v.1.5 - DMP / DMR), compatibel met meerdere audioformaten, gaande van 192 kHz/24 bit FLAC- en WAV-bestanden, gekopieerde nummers van cd`s tot mp3 en MPEG-4 AAC geluidsbestanden. Dankzij zijn expertise in kwaliteitsvolle geluidsweergave biedt Pioneer een mooie luisterervaring, ongeacht de bron.

Pioneer N-50

Met AirPlay van Apple kunnen muziekfanaten genieten van een optimale toegang tot, en controle en weergave van hun volledige iTunes-muziekbibliotheek. Gebruikers kunnen snel en gemakkelijk al hun muziek spelen terwijl tegelijkertijd informatie over het nummer en het album wordt weergegeven op het lcd-kleurenscherm van de N-50 en de N-30.

Voor een realistische geluidsweergave zijn de nieuwe netwerkaudiospelers van Pioneer uitgerust met een High-Accuracy Master Clock die tijds-fouten minimaliseert. Beide spelers beschikken over een USB-poort vooraan zodat muziek op een iPod, iPhone of iPad meteen gespeeld kan worden terwijl het apparaat wordt opgeladen. De gebruiker kan ook pc-audiobestanden afspelen die op een USB-stick zijn opgeslagen, zoals hogeresolutie-FLAC- en WAV-formaten, zonder dat hij zijn thuisnetwerk nodig heeft.

De nieuwe N-50 integreert een asynchrone USB DAC waarmee een rechtstreekse USB-verbinding met een pc mogelijk is zonder gebruik van het thuisnetwerk. De signaaloverdracht gebeurt aan de hand van de USB overdrachtsmodus die jitter elimineert en een meesterlijke geluidskwaliteit levert met uiterst nauwkeurige audiosignalen, zelfs voor Hi-bit 32-audioverwerking. Andere verbeteringen aan de N-50 bestaan uit de Auto Level Control voor consistente volumeniveaus tussen tracks en de Sound Retriever-technologie van Pioneer voor een betere geluidskwaliteit van gecomprimeerde muziekformaten. Als kers op de taart is de N-50 voorzien van geselecteerde componenten en ontwerpdetails zoals een dubbellagig frame, geïsoleerde digitale/analoge stroomtoevoer met twin transformatoren en vergulde aansluitingen.

Pioneer N-50

 

Zowel de N-50 als de N-30 zijn compatibel met:

ControlApp van Pioneer: met deze gratis downloadbare applicatie van Pioneer gebruik je je iPod touch of iPhone als afstandsbediening om de talrijke functies van de netwerkaudiospeler makkelijk mee te bedienen. Pioneer biedt ook een speciale ControlApp voor Android-smartphones aan.

Bluetooth: via een optionele AS-BT200 Bluetooth-adapter is draadloze transmissie mogelijk van audio vanaf compatibele apparaten zoals een iPod, iPod touch, iPhone of iPad (met iOS 3.0 of hoger), gsm of pc.

Air Jam: Air Jam is een door Pioneer ontwikkelde applicatie voor iPod touch/iPhone waarmee de gebruiker muziek kan streamen vanaf max. vier iPod touch- en iPhone-apparaten via een Bluetooth-verbinding. Air Jam stuurt ook metadata door zoals titelnummer, artiest en albumnaam, en de gebruiker kan gemakkelijk nummers in de iTunes Store aankopen. De applicatie kan gratis worden gedownload in de App Store. Pioneer biedt ook een speciale Air Jam app voor Android-smartphones aan. Lees hier meer informatie over de iPod-compatibiliteit

Draadloos LAN: via een optionele AS-WL300 draadloze LAN-omzetter hebben de systemen toegang tot muziek met een hoge resolutie en kunnen ze die afspelen vanaf elk compatibel netwerkapparaat.

Beschikbaarheid
De Pioneer N-30 en N-50 netwerkaudiospelers zijn verkrijgbaar in zwart en zilverkleur. De gemiddeld vastgestelde verkoopprijs is €449,- euro voor de N-30 en €649,- euro voor de N-50. 


EDITORS' CHOICE