Nieuwe samenwerking Bang & Olufsen en BMW

Redactie HiFi.nl | 18 december 2011 | Bang & Olufsen

De 6 Serie GranCoupé is het nieuwste van BMW en Bang & Olufsen heeft voor deze auto een nieuw geluidssysteem ontworpen. Hiermee zetten de twee bedrijven de samenwerking voort.

“Eerder leverden wij de geluidssystemen voor de 6 Serie Coupé en de 6 Serie Cabrio. We zijn er echt trots op om opnieuw een geavanceerd geluidssysteem te leveren aan onze partner BMW. Ditmaal voor de 6 Serie Gran Coupé: de nieuwe 4-deurs versie van de 6 Serie,” zegt Jens Peter Zinck, Managing Director van Bang & Olufsen Automotive.

Voor het eerst heeft Bang & Olufsen een gebogen luidsprekerrooster op de hoedenplank gebruikt. Het geluidssysteem bevat ook een zwevend frame met solide, aluminium roosters. De bevestigingen scheiden het rooster van het frame om de illusie te wekken dat het rooster in de lucht zweeft.

Als het systeem wordt opgestart gaat er een luidsprekerrooster in het midden van het dashboard omhoog en komt de grote akoestische lens tevoorschijn. Tegelijkertijd gaan de verborgen ledlampjes aan.

Het Bang & Olufsen High End Surround Sound System maakt gebruik zestien actieve speakers met een vermogen van 1200 Watt, zeven tweeters die ieder gekoppeld zijn aan een middentoonluidspreker en twee subwoofers onder de voorstoelen. 

MERK

EDITORS' CHOICE