Cambridge Audio wint Digital Movie Award


Redactie HiFi.nl | 30 november 2011 | Cambridge Audio

Ook Cambridge Audio is bij de Digital Movie Awards in de prijzen gevallen. De 751BD Blu-rayspeler kreeg in zijn categorie de meeste stemmen. 

We schreven vanmiddag al over de Digital Movie Awards die gisteren in Amersfoort uitgereikt werden. Naast Musical Fidelity werd ook Cambridge Audio beloond met een award. In de categorie Blu-ray-speler van het Jaar 2011-2012 is de Cambridge Audio 751BD als beste uit de bus gekomen, nadat het apparaat afgelopen zomer ook een EISA Award in de wacht sleepte. 

De behandeling van de digitale signalen voor zowel beeld als geluid is bij deze speler in uitstekende handen, zo meldde de jury. Omdat er bovendien veel aandacht is besteed aan de omzetting van digitaal naar analoog, de mechanische stabiliteit en het bedieningscomfort, kennen de lezers en de redactie van Digital Movie de Award voor de Blu-ray-speler van het Jaar 2011-2012 toe aan de Cambridge Audio 751BD.

De 751BD biedt overigens nog veel meer connectiviteit. De meegeleverde Wi-Fi dongle en bekabelde Ethernet-poort kunnen via Internet interactieve diensten binnenhalen en er is nog een eSata aansluiting voor het afspelen van HD-audio-en video-bestanden, waaronder FLAC en MKV van een externe harddisk. De gepatenteerde 7.1-kanaals oplossing is een verdere ontwikkeling van dat beproefde en geteste circuit in de Cambridge 6-series CD-spelers. 

André van den Berg van importeur Dimex nam de award in ontvangst

EDITORS' CHOICE